طبع غذا: معتدل
مصلح: ادویه موجود در غذا، عرق نعناع، عرق پونه، عرق زنیان، زیره
مواد لازم (برای 4 نفر):
- لوبیا چیتی: 2/1 دو پیمانه
- بلغور گندم: 2/1 پیمانه
- گوجه فرنگی: ۴ عدد متوسط
- پیاز خرد شده: ۱ عدد بزرگ
- نمک، زردچوبه، فلفل، زنجبیل، ادویه کاری: به میزان لازم
- روغن کنجد: به میزان لازم
طرز تهیه:
- لوبیا را از قبل خیس کرده و با مقداری آب می پزیم. بلغور را با مقداری نمک و زردچوبه کاملاً پخته و به لوبیا اضافه می کنیم. پیاز را با روغن کنجد و مقداری زردچوبه و ادویه تفت می دهیم. گوجه را با مقداری آب در مخلوط کن ریخته تا نرم شود، سپس آن را به همراه نمک، فلفل و زنجبیل به پیاز اضافه کرده و مدتی حرارت می دهیم تا آب گوجه قوام پیدا کند و به بقیه مواد افزوده و اجازه می دهیم، غذا با حرارت ملایم پخته تا آماده شود.
خواص:
- خونساز
- تقویت عمومی بدن
- تقویت امور جنسی
- ضد پروستات
نکته:
- موقع صرف خوراک ها، بنا به ذائقه می توان از چاشنی آبغوره، آب نارنج یا آب لیموترش تازه استفاده کرد.
- قارچ به دلیل این که زود پخته می شود، در خوراک ها دیر به غذا اضافه شده و در حدود ۳ دقیقه با چند قطره لیموترش تازه، تفت نیاز دارد تا رنگ قارج تغییر نکند.
- در تمام خوراک ها می توان گوجه فرنگی را خرد کرده یا با مقداری آب در مخلوط کن ۲ الی ریخته و به غذا اضافه کنیم.
- در فصولی از سال که اسفناج تازه وجود ندارد می توان از اسفناج خشک استفاده کرد.