طبع غذا: معتدل به سمت سرد
مصلح: ادویه موجود در غذا، عرق نعناع
مواد لازم (برای 4 نفر):
- لوبیا چیتی: ۲ پیمانه
- کدو: ۲ عدد متوسط
- کلم برگ خرد شده: ۱ پیمانه
- هویج: ۱ عدد متوسط
- فلفل دلمه ای خرد شده: 2/1 پیمانه
- گوجه فرنگی: ۴ عدد متوسط
- پیاز خرد شده: ۱ عدد متوسط
- نمک، زردچوبه، فلفل، زنجبیل، ادویه کاری: به میزان لازم
- روغن کنجد: به میزان لازم
طرز تهیه:
- لوبیا را از قبل خیس کرده و آن را با مقداری آب کاملاً می پزیم. کدو، هویج، فلفل دلمه ای و کلم برگ را به صورت خلال های ۲ سانتی خرد می کنیم. پیاز را با روغن کنجد و کمی زردچوبه تفت می دهیم، سپس هویج را اضافه کرده و کمی تفت می دهیم. کدو و کلم برگ را همراه نمک، ادویه، فلفل و زنجبیل به مواد قبلی افزوده و مدتی حرارت می دهیم. در آخر فلفل دلمه ای را اضافه کرده و کمی تفت می دهیم. گوجه را با آب در مخلوط کن ریخته تا نرم شود و آن را به همراه لوبیا به تمام مواد آماده شده افزوده و اجازه می دهیم، غذا با حرارت ملایم پخته تا آماده شود.
خواص:
- ملين
- مفید برای کبد
- مقوی امور جنسی
- ضد چربی و کلسترول خون
- ضد دیابت
نکته:
- موقع صرف خوراک ها، بنا به ذائقه می توان از چاشنی آبغوره، آب نارنج یا آب لیموترش تازه استفاده کرد.
- قارچ به دلیل این که زود پخته می شود، در خوراک ها دیر به غذا اضافه شده و در حدود ۳ دقیقه با چند قطره لیموترش تازه، تفت نیاز دارد تا رنگ قارج تغییر نکند.
- در تمام خوراک ها می توان گوجه فرنگی را خرد کرده یا با مقداری آب در مخلوط کن ۲ الی ریخته و به غذا اضافه کنیم.
- در فصولی از سال که اسفناج تازه وجود ندارد می توان از اسفناج خشک استفاده کرد.