طبع غذا: معتدل به سمت سردی
مصلح: ادویه موجود در غذا، عرق نعناع
مواد لازم (برای 4 نفر):
- لوبیا سبز خرد شده: ۳ پیمانه
- ساقه کرفس خرد شده: ۱ پیمانه
- هویج: ۱ عدد متوسط
- گل کلم گل شده: ۱ پیمانه
- سیب زمینی: ۱ عدد متوسط
- فلفل سبز: ۱ عدد کوچک
- قارچ: ۸ عدد
- پیاز خرد شده: ۱ عدد بزرگ
- نمک، زردچوبه، فلفل، زنجبیل، ادویه کاری: به میزان لازم
- روغن کنجد: به میزان لازم
طرز تهیه:
- لوبیا سبز، هویج، سیب زمینی و ساقه کرفس را در اندازه های 5/1 سانتی، فلفل دلمه ای را نگینی و قارچ را ۲ سانتی خرد می کنیم. لوبیا و کرفس را بخارپز یا آب پز می کنیم. پیاز را با روغن کنجد و کمی زردچوبه تفت داده، سپس هویج را اضافه کرده و کمی تفت می دهیم. پس از آن سیب زمینی را نیز افزوده و مدتی حرارت می دهیم. در آخر لوبیا سبز، گل کلم کرفس و فلفل سبز را همراه فلفل، نمک، زنجبیل و ادویه به مواد قبلی افزوده و کمی تفت می دهیم. کمی آب گرم به مواد اضافه کرده و اجازه می دهیم با حرارت ملایم پخته تا آماده شود. قارچ را با روغن کنجد تفت داده و مدتی قبل از پخت کامل به خوراک اضافه می کنیم.
خواص:
- ملين
- خونساز
- ضد قند خون
نکته:
- موقع صرف خوراک ها، بنا به ذائقه می توان از چاشنی آبغوره، آب نارنج یا آب لیموترش تازه استفاده کرد.
- قارچ به دلیل این که زود پخته می شود، در خوراک ها دیر به غذا اضافه شده و در حدود ۳ دقیقه با چند قطره لیموترش تازه، تفت نیاز دارد تا رنگ قارج تغییر نکند.
- در تمام خوراک ها می توان گوجه فرنگی را خرد کرده یا با مقداری آب در مخلوط کن ۲ الی ریخته و به غذا اضافه کنیم.
- در فصولی از سال که اسفناج تازه وجود ندارد می توان از اسفناج خشک استفاده کرد.