طبع غذا: معتدل
مصلح: ادویه موجود در غذا، عرق نعناع، عرق مرزه، روغن زیتون، گلپر
مواد لازم (برای 4 نفر):
- لوبیا سبز خرد شده: ۴ پیمانه
- نخود فرنگی: 2/1 یک پیمانه
- سیب زمینی: ۲ عدد متوسط
- گوجه فرنگی: ۵ عدد متوسط
- پیاز خرد شده: ۱ عدد بزرگ
- نمک، زردچوبه، فلفل، زنجبیل، ادویه کاری: به میزان لازم
- روغن کنجد: به میزان لازم
طرز تهیه:
- گوجه فرنگی را پوست گرفته و نگینی خرد می کنیم. سیب زمینی و لوبیا سبز را ۱ سانتی خرد می کنیم. لوبیا سبز را بخارپز یا آب پز می کنیم. پیاز را با روغن کنجد و کمی زردچوبه تفت داده، سپس سیب زمینی را افزوده و کمی تفت می دهیم. پس از مدتی لوبیا سبز و گوجه فرنگی را همراه نمک، فلفل، زنجبیل و ادویه افزوده و مدتی تفت می دهیم. در انتها نخود فرنگی را با کمی آب گرم به کل مواد افزوده و اجازه می دهیم، غذا با حرارت ملایم پخته تا آماده شود.
خواص:
- ملين
- مفید برای کبد
- مفید برای دیابت
- ضد چربی و کلسترول خون
- مفید برای تصفیه خون
نکته:
- موقع صرف خوراک ها، بنا به ذائقه می توان از چاشنی آبغوره، آب نارنج یا آب لیموترش تازه استفاده کرد.
- قارچ به دلیل این که زود پخته می شود، در خوراک ها دیر به غذا اضافه شده و در حدود ۳ دقیقه با چند قطره لیموترش تازه، تفت نیاز دارد تا رنگ قارج تغییر نکند.
- در تمام خوراک ها می توان گوجه فرنگی را خرد کرده یا با مقداری آب در مخلوط کن ۲ الی ریخته و به غذا اضافه کنیم.
- در فصولی از سال که اسفناج تازه وجود ندارد می توان از اسفناج خشک استفاده کرد.