طبع غذا: معتدل
مصلح: ادویه موجود در غذا
مواد لازم (برای 4 نفر):
- قارچ: ۱۲ عدد
- جعفری و گشنیز خرد شده: ۲ پیمانه
- کدو خورشتی: ۳ عدد متوسط
- سیب زمینی: ۳ عدد متوسط
- پیاز خرد شده: ۱ عدد بزرگ
- نمک، فلفل، زردچوبه، زنجبیل، ادویه کاری: به میزان لازم
- لیموترش تازه: در صورت تمایل
- روغن کنجد: به میزان لازم
طرز تهیه:
- قارچ را در اندازه های ۲ تا ۳ سانتی و کدوها و سیب زمینی را نیز به خلال های ۱ سانتی خرد می کنیم. پیاز را با روغن کنجد و کمی زردچوبه تفت داده، سپس سیب زمینی را افزوده و کمی تفت می دهیم. پس از آن کدوها و قارچ را به همراه نمک، فلفل، زنجبیل و ادویه اضافه کرده و مدتی حرارت می دهیم. در پایان، جعفری و گشنیز را به همراه مقداری آب گرم به کل مواد افزوده و اجازه می دهیم، غذا با حرارت ملایم پخته تا آماده شود. در صورت تمایل و نیاز، موقع صرف غذا می توانیم از آب لیموترش تازه نیز استفاده کنیم.
خواص:
- تقویت عمومی
- مقوی امور جنسی
- مفید برای کبد
- ضد چربی و کلسترول خون
نکته:
- موقع صرف خوراک ها، بنا به ذائقه می توان از چاشنی آبغوره، آب نارنج یا آب لیموترش تازه استفاده کرد.
- قارچ به دلیل این که زود پخته می شود، در خوراک ها دیر به غذا اضافه شده و در حدود ۳ دقیقه با چند قطره لیموترش تازه، تفت نیاز دارد تا رنگ قارج تغییر نکند.
- در تمام خوراک ها می توان گوجه فرنگی را خرد کرده یا با مقداری آب در مخلوط کن ۲ الی ریخته و به غذا اضافه کنیم.
- در فصولی از سال که اسفناج تازه وجود ندارد می توان از اسفناج خشک استفاده کرد.