طبع غذا: معتدل
مصلح: ادویه موجود در غذا، عرق نعناع
مواد لازم (برای 4 نفر):
- عدس: 2/1 دو پیمانه
- گوجه فرنگی: ۴ عدد متوسط
- پیاز خرد شده: ۱ عدد بزرگ
- نمک، زردچوبه، فلفل، زنجبیل، ادویه کاری، پودر زیره: به میزان لازم
- روغن کنجد: به میزان لازم
طرز تهیه:
- عدس را از قبل خیس می کنیم. پیاز را با روغن کنجد و کمی زردچوبه تفت داده، سپس ادویه و پودر زیره را به آن اضافه می کنیم. گوجه را پوست گرفته، ریز خرد کرده و همراه نمک، فلفل و زنجبیل به پیاز اضافه می کنیم، مقداری آب گرم به کل مواد افزوده و اجازه می دهیم گوجه ها کمی پخته شوند. در آخر عدس را به بقیه مواد افزوده و اجازه می دهیم غذا با حرارت ملایم پخته تا آماده شود.
خواص:
- خونساز
- ملین
- مفید برای کبد
نکته:
- موقع صرف خوراک ها، بنا به ذائقه می توان از چاشنی آبغوره، آب نارنج یا آب لیموترش تازه استفاده کرد.
- قارچ به دلیل این که زود پخته می شود، در خوراک ها دیر به غذا اضافه شده و در حدود ۳ دقیقه با چند قطره لیموترش تازه، تفت نیاز دارد تا رنگ قارج تغییر نکند.
- در تمام خوراک ها می توان گوجه فرنگی را خرد کرده یا با مقداری آب در مخلوط کن ۲ الی ریخته و به غذا اضافه کنیم.
- در فصولی از سال که اسفناج تازه وجود ندارد می توان از اسفناج خشک استفاده کرد.