طبع غذا: گرم و خشک
مصلح: ادویه موجود در غذا، عرق نعناع، آویشن، زنیان
مواد لازم (برای 4 نفر):
- دال عدس: ۲ پیمانه
- سیب زمینی: ۱ عدد متوسط
- گوجه فرنگی: ۵ عدد متوسط
- پیاز خرد شده: ۲ عدد متوسط
- نمک، زردچوبه، فلفل، زنجبیل، ادویه کاری، پودر زیره: به میزان لازم
- روغن کنجد: به میزان لازم
طرز تهیه:
- دال عدس را از قبل خیس می کنیم. پیاز را با روغن کنجد و کمی زردچوبه تفت می دهیم، بعد از چند دقیقه پودر زیره و ادویه را اضافه کرده و کمی تفت می دهیم. سیب زمینی نگینی خرد کرده یا درشت رنده می کنیم و به پیاز افزوده و مدتی حرارت می دهیم. گوجه را با مقداری آب در مخلوط کن ریخته تا نرم شود و به مواد قبلی افزوده و مدتی می پزیم تا گوجه قوام بیاید. در آخر دال عدس را همراه نمک، فلفل، زنجبیل به کل مواد افزوده و اجازه می دهیم، غذا پخته و آماده شود.
خواص:
- مناسب برای بلغمی مزاج ها
- مفید برای فصل پاییز
نکته:
- موقع صرف خوراک ها، بنا به ذائقه می توان از چاشنی آبغوره، آب نارنج یا آب لیموترش تازه استفاده کرد.
- قارچ به دلیل این که زود پخته می شود، در خوراک ها دیر به غذا اضافه شده و در حدود ۳ دقیقه با چند قطره لیموترش تازه، تفت نیاز دارد تا رنگ قارج تغییر نکند.
- در تمام خوراک ها می توان گوجه فرنگی را خرد کرده یا با مقداری آب در مخلوط کن ۲ الی ریخته و به غذا اضافه کنیم.
- در فصولی از سال که اسفناج تازه وجود ندارد می توان از اسفناج خشک استفاده کرد.