کاربر

خوراک حلیم بادمجان (1)

بیماری ها ، داروها ، تشخیص ، درمان و ...

مواد لازم (برای 5 الی 6 نفر):

  1. بادمجان مشکی قلمی یک کیلوگرم
  2. لوبیا سفید 100 گرم
  3. پیاز متوسط 1 عدد
  4. سیر متوسط 4 حبه
  5. نعناع یا پونه خشک یک قاشق مرباخوری بزرگ
  6. گردو و پسته چرخ کرده 75 گرم
  7. روغن زیتون 4 تا 5 قاشق غذاخوری
  8. نمک و زردچوبه به مقدار لازم
  9. زعفران (در صورت تمایل) به مقدار لازم
  10. کشک ساییده به مقدار لازم

طرز تهیه:

  • ابتدا بادمجان ها را پوست کنده، از طول برش داده، به مدت 20 دقیقه در آب نمک قرار می دهیم، سپس در صافی ریخته و می شوییم، لوبیا سفید را که از شب قبل خیس کرده ایم نیز جداگانه می پزیم، به طوری که پس از پختن، آب آن کشیده شود، آنگاه یک ردیف از بادمجان ها را در یک ظرف مناسب چیده، روی آن، سیر خرد شده و نعناع یا پونه می ریزیم و سپس پیاز خرد شده، نمک و زردچوبه را نیز به آن می افزاییم. این عمل را به همین ترتیب تکرار می کنیم تا بادمجان ها تمام شوند. سپس یک لیوان آب به غذا اضافه کرده، می گذاریم تا با حرارت ملایم بپزد در انتها، روغن را به آن افزوده، اجازه می دهیم تا جا بیفتد. حال لوبیای پخته شده را باکمی آب در مخلوط کن کاملاً مخلوط می کنیم تا به صورت کرم درآید، سپس آن را به بادمجان ها اضافه کرده، خوب آن را می کوبیم تا یکنواخت شود. غذا را در یک ظرف مناسب کشیده، مقداری روغن زیتون روی آن می ریزیم، سپس کشک ساییده را به آن اضافه کرده، روی آن گردو پسته چرخ شده می پاشیم.

نکته:

  • بادمجان باید قلمی و بدون تخم و رسیده باشد، یعنی پوست آن مشکی و براق باشد، از بادمجان های قلمی برای خورش ها و خوراک ها و از بادمجان های درشت برای تهیه خوراک میرزاقاسمی و انوع کباب بادمجان می توان استفاده کرد. با بادمجان انواع غذاهای خوش مزه و متنوعی قابل تهیه است. بعد از پوست کندن بادمجان ها، بهتر است آن ها را بسته به نوع غذا، از طول یا عرض خرد کنید و به مدت 20 تا 30 دقیقه در آب نمک قرار دهید تا مواد زاید آن، یعنی (سولانین) خارج شود، سپس آنها را شسته و استفاده کنید.

 

error: محتوا محافظت شده می باشد.