طبع غذا: معتدل
مصلح: ادویه موجود در غذا
مواد لازم (برای 4 نفر):
- لوبیا سفید: ۱ پیمانه
- ماش: ۱ پیمانه
- عدس: ۱ پیمانه
- بلغور گندم: 2/1 پیمانه
- گوجه فرنگی: ۴ عدد متوسط
- پیاز خرد شده: ۱ عدد بزرگ
- نمک، زردچوبه، فلفل، زنجبیل، ادویه کاری: به میزان لازم
- روغن کنجد: به میزان لازم
طرز تهیه:
- حبوبات را از قبل خیس می کنیم. لوبیا سفید را جداگانه با آب و مقداری زردچوبه كـاملاً می پزیم. عدس، ماش و بلغور گندم را با آب و مقداری زردچوبه و نمک می پزیم. پیاز را با روغن کنجد و کمی ادویه تفت می دهیم. پس از آن گوجه ها را پوست گرفته و نگینی خرد کرده و به همراه فلفل و زنجبیل به پیاز اضافه می کنیم و مدتی می پزیم تا گوجه قوام پیدا کند، سپس آن را همراه لوبیا سفید به بقیه مواد افزوده و اجازه می دهیم، غذا با حرارت ملایم پخته تا آماده شود.
خواص:
- ملين
- تقویت عمومی بدن
- مفید برای لینت مزاج و کم خونی (همراه با رب انار)
نکته:
- موقع صرف خوراک ها، بنا به ذائقه می توان از چاشنی آبغوره، آب نارنج یا آب لیموترش تازه استفاده کرد.
- قارچ به دلیل این که زود پخته می شود، در خوراک ها دیر به غذا اضافه شده و در حدود ۳ دقیقه با چند قطره لیموترش تازه، تفت نیاز دارد تا رنگ قارج تغییر نکند.
- در تمام خوراک ها می توان گوجه فرنگی را خرد کرده یا با مقداری آب در مخلوط کن ۲ الی ریخته و به غذا اضافه کنیم.
- در فصولی از سال که اسفناج تازه وجود ندارد می توان از اسفناج خشک استفاده کرد.