مواد لازم:
- بادام هندی خام 250 گرم
- ژل کتیرا 4 قاشق سوپخوری
- آب خنک 1 لیوان
- آلبالو یا گیلاس رسیده 100 گرم
طرز تهیه:
- ابتدا، بادام را بشویید و در مخلوط کن بریزید.
- سپس، آب و ژل کتیرا و هسته گیلاس یا آلبالو را از آن خارج کنید و به آن اضافه نمایید و در مخلوط کن بریزید و مخلوط کنید و صبر کنید تا خامه صاف و یک دستی به وجود آید.
- غلظت خامه، بستگی به مقدار آبی دارد که به بادام اضافه می کنید، غلظت خامه را می توانید با مقدار آب مورد نیاز کنترل کنید.
- بعد از آماده شدن خامه، بهتر است که آن را مدتی در یخچال بگذارید تا کاملاً خنک شده و سفت شود، سپس مورد استفاده قرار دهید.
- این خامه را می توانید با عسل و یا انواع مرباجات خام میل کنید، بسیار خوشمزه و مقوی است.
- با توجه به وجود مقداری آب در گیلاس، بهتر است به نسبت آب گیلاس موجود، از آبی که در مخلوط کن به بادام ها اضافه می کنیم، کم کنیم تا خامه شل نشود.
خواص ماست با عطر و طعم گیلاس یا آلبالو:
- این خامه، برعکس خامه های حیوانی، فوق العاده انرژی زا، فاقد هرگونه اسید لاکتیک و کاملاً مفید می باشد.
- یک پیاله از این خامه، در واقع یک وعده غذایی مناسب برای یک فرد است.
- مواد چرب موجود در این خامه، برای افراد دارای اختلالات هورمونی، بسیار مفید است.
نکته:
- خامه گیاهی، تنوع بسیاری دارد و با عطر و طعم مختلفی می توان آن را در منزل تولید کرده و مورد استفاده قرار داد، مواد اولیه خامه گیاهی، بادام هندی خام و به مقدار کمی ژل کتیرا است، کتیرا در حقیقت شیره گیاهی به نام گون می باشد که با تیغ زدن ساقه شیره آن خارج و در اثر برخورد با هوا سفت می شود و سالم ترین و بهترین ژله ای است که می توان در طبیعت به دست آورد و مهم تر این که گیاه است.
- توجه داشته باشید، ژله هایی که در بازار موجود است، از دو حال خارج نیست، یا عصاره ضایعات خوک و یا ضایعات گاو می باشد که متأسفانه به علت نداشتن شناخت کافی بیشتر خانواده ها به عنوان دسر مورد استفاده قرار می دهند و یا به صورت انواع شکلات های پاستیل به فرزندان خود می دهند.
- ترکیبات کتیرا شامل 15 تا 20 درصد آب، 3 تا 4 درصد مواد معدنی، 3 درصد نشاسته می باشد که در 60 تا 70 درصد آن در آب حل نمی شود، ولی با جذب آب به صورت ژله در می آید.
- در کتیرا دو نوع ماده موثر وجود دارد به نام های تراگاکانتین که در آب سرد غیر محلول است و دیگری باسورین.
- کتیر، انظر شیمیای مخلوطی است از تعدادی پلی ساکارید. دارای خواص تسکین دهنده و تقویت معده است، مقداری ملین و مسهل است. برای بند آوردن خونریزی های سینه مفید است. برای سرفه و خشونت ریه و سینه و حلق و گرفتگی صدا مفید می باشد.
- همچنین برای تقویت روده، تسکین درد کلیه و مثانه و مجاری بول مفید است و اگر با مغز بادام خام و عسل استفاده شود، چاق کننده است، برای موی سر نیز مفید است.
- خامه هم مثل شیرهای گیاهی، تنوع فراوانی می تواند داشته باشد و بستگی به سلیقه و ذائقه شخص دارد.
- در درست کردن خامه، مسأله مهم مقدار آبی است که به کل مواد اضافه می کنید و غلظت آن هم بستگی به سلیقه شخص دارد.
- سعی کنید از میوه های تازه و مغز بادام تازه و از میوه های همان فصل استفاده کنید و از مصرف میوه های مانده و فریز شده خودداری کنید.
- خامه را به اندازه مصرف همان روز درست کنید و سعی کنید که اضافه نمانده وبیات نشود؛ چون هرچه تازه تر باشد، خوشمزه تر است.
- سعی کنید تنوع غذایی خوبی داشته باشید تا مواد لازم و مفید برای سلامتی شما تأمین شود. در کنار تناول این غذاها، بهتر است ورزش و نرمش در حد معقول فراموش نشود.
- سعی کنید خامه آماده شده را هر روز با عسل و میوه مخصوص استفاده کنید تا انواع طعم ها را چشیده باشید و از خوراک خود نهایت لذت را ببرید.