مواد لازم:
- بادام هندی خام 250 گرم
- ژل کتیرا 4 قاشق سوپخوری
- آب خنک 1 لیوان
- انواع آلو یا زردآلوی رسیده 5 عدد
طرز تهیه:
- ابتدا، بادام را بشویید و در مخلوط کن بریزید.
- سپس، آب و ژل کتیرا و آلو یا زردآلوها را خوب بشویید و هسته آن ها را خارج کنید و سپس خرد کنید و به آن اضافه نمایید و در مخلوط کن بریزید و مخلوط کنید و صبر کنید تا خامه صاف و یک دستی به وجود آید.
- غلظت خامه، بستگی به مقدار آبی دارد که به بادام اضافه می کنید، غلظت خامه را می توانید با مقدار آب مورد نیاز کنترل کنید.
- بعد از آماده شدن خامه، بهتر است که آن را مدتی در یخچال بگذارید تا کاملاً خنک شده و سفت شود، سپس مورد استفاده قرار دهید.
- این خامه را می توانید با عسل و یا انواع مرباجات خام میل کنید، بسیار خوشمزه و مقوی است.
خواص ماست گیاهی:
- این خامه، برعکس خامه های حیوانی، فوق العاده انرژی زا، فاقد هرگونه اسید لاکتیک و کاملاً مفید می باشد.
- یک پیاله از این خامه، در واقع یک وعده غذایی مناسب برای یک فرد است.
- مواد چرب موجود در این خامه، برای افراد دارای اختلالات هورمونی، بسیار مفید است.
نکته:
- خامه گیاهی، تنوع بسیاری دارد و با عطر و طعم مختلفی می توان آن را در منزل تولید کرده و مورد استفاده قرار داد، مواد اولیه خامه گیاهی، بادام هندی خام و به مقدار کمی ژل کتیرا است، کتیرا در حقیقت شیره گیاهی به نام گون می باشد که با تیغ زدن ساقه شیره آن خارج و در اثر برخورد با هوا سفت می شود و سالم ترین و بهترین ژله ای است که می توان در طبیعت به دست آورد و مهم تر این که گیاه است.
- توجه داشته باشید، ژله هایی که در بازار موجود است، از دو حال خارج نیست، یا عصاره ضایعات خوک و یا ضایعات گاو می باشد که متأسفانه به علت نداشتن شناخت کافی بیشتر خانواده ها به عنوان دسر مورد استفاده قرار می دهند و یا به صورت انواع شکلات های پاستیل به فرزندان خود می دهند.
- ترکیبات کتیرا شامل 15 تا 20 درصد آب، 3 تا 4 درصد مواد معدنی، 3 درصد نشاسته می باشد که در 60 تا 70 درصد آن در آب حل نمی شود، ولی با جذب آب به صورت ژله در می آید.
- در کتیرا دو نوع ماده موثر وجود دارد به نام های تراگاکانتین که در آب سرد غیر محلول است و دیگری باسورین.
- کتیر، انظر شیمیای مخلوطی است از تعدادی پلی ساکارید. دارای خواص تسکین دهنده و تقویت معده است، مقداری ملین و مسهل است. برای بند آوردن خونریزی های سینه مفید است. برای سرفه و خشونت ریه و سینه و حلق و گرفتگی صدا مفید می باشد.
- همچنین برای تقویت روده، تسکین درد کلیه و مثانه و مجاری بول مفید است و اگر با مغز بادام خام و عسل استفاده شود، چاق کننده است، برای موی سر نیز مفید است.
- خامه هم مثل شیرهای گیاهی، تنوع فراوانی می تواند داشته باشد و بستگی به سلیقه و ذائقه شخص دارد.
- در درست کردن خامه، مسأله مهم مقدار آبی است که به کل مواد اضافه می کنید و غلظت آن هم بستگی به سلیقه شخص دارد.
- سعی کنید از میوه های تازه و مغز بادام تازه و از میوه های همان فصل استفاده کنید و از مصرف میوه های مانده و فریز شده خودداری کنید.
- خامه را به اندازه مصرف همان روز درست کنید و سعی کنید که اضافه نمانده وبیات نشود؛ چون هرچه تازه تر باشد، خوشمزه تر است.
- سعی کنید تنوع غذایی خوبی داشته باشید تا مواد لازم و مفید برای سلامتی شما تأمین شود. در کنار تناول این غذاها، بهتر است ورزش و نرمش در حد معقول فراموش نشود.
- سعی کنید خامه آماده شده را هر روز با عسل و میوه مخصوص استفاده کنید تا انواع طعم ها را چشیده باشید و از خوراک خود نهایت لذت را ببرید.