طبع غذا: گرم و خشک
مصلح: سرکه، شیره، شربت سکنجبین عسلی
مواد لازم (برای 4 نفر):
- بادمجان: ۸ عدد متوسط
- برنج نیم کوب: ۱ پیمانه
- بلغور گندم: 2/1 پیمانه
- کشک محلی: ۳ پیمانه
- پیاز خرد شده: ۳ عدد متوسط
- نمک، زردچوبه، فلفل، ادویه کاری: به میزان لازم
- زعفران آب شده: به میزان لازم
- روغن کنجد: به میزان لازم
طرز تهیه:
- برنج و بلغور را از قبل خیس کرده، سپس همراه کمی آب و کمی: نمک و زردچوبه می پزیم تا کاملاً بدون آب شوند. اجازه می دهیم تا مواد سرد شود، سپس آن را در مخلوط کن ریخته تا کمی نرم شود. بادمجان را پوست کنده و به برش های ۳ الی ۴ سانتی خرد می کنیم و مدتی در آب نمک ریخته، سپس آن را آبکش می کنیم. بادمجان ها را با کمی روغن کنجد تفت می دهیم، سپس آن را با کمی آب، زردچوبه، نمک و فلفل و مقداری پیاز که با روغن و ادویه تفت داده ایم، می پزیم تا کاملاً بدون آب شود. سپس بادمجان های آماده شده را می کوبیم، برنج، بلغور، کشک و زعفران آب شده را نیز به آن اضافه کرده و مجدداً كمى می کوبیم و مدت کمی حرارت می دهیم.
خواص:
- مفید برای بلغمی مزاج ها
- تقویت عمومی بدن
- امور جنسی
- مفید برای کم خونی
نکته:
- سبزی سوپ شامل گشنیز، جعفری و شوید است.
- در سوپ می توان از شلغم و یا کلم قمری استفاده کرد. .
- اگر در سوپ ها از کلم قمری به جای شلغم استفاده کردید، مقدار مورد نیاز برای هر سوپ کمتر از شلغم است.
- موقع صرف غذا در صورت تمایل مقداری روغن زیتون به سوپ اضافه کنید.