کاربر

جوانه ماش

بیماری ها ، داروها ، تشخیص ، درمان و ...

مواد لازم:

  1. ماش 250 گرم
  2. کیسه نخی سفید کاملاً تمیز 1 عدد
  3. آب به مقدار لازم

طرز تهیه:

  • ابتدا، ماش را پاک کرده و خوب بشویید و در ظرف مناسبی بریزید.
  • سپس، روی آن آب بریزید تا مقداری آب روی ماش قرار بگیرد.
  • روزانه حداقل 2 بار آب آن را عوض کنید تا بو نگیرد.
  • بعد از متورم شدن ماش ها؛ پوست آن ها پاره شده و نسبت به خود ماش کوچک تر می شود؛ اکنون، ماش ها را در دست خود ساییده و پوست آن ها را جدا کنید و اجازه دهید تا به رشد و نمو خود ادامه دهد.
  • برای رشد بیشتر جوانه ماش، می توانید هر روز با آب پاش، کیسه نخی را که جوانه ها در آن ریخته اید، مرطوب کنید، جوانه ها را می توانید با باغ جوانه نیز آماده نمایید.
  • بعد از آماده شدن جوانه ها آن را بشویید و مورد استفاده قرار دهید.

طریقه مصرف:

  • هر روز چند قاشق از آن را به سالاد خود اضافه کرده، میل کنید. صورت دیگر این است که اجازه دهید تا ریشه ماش به اندازه یک سانتی متر رشد کند، سپس آن را خشک کرده، آسیاب کنید، با این کار، آرد جوانه ماش به دست می آید که از آن می توان در غذا مصرف نمود. بهتر است پوست روی ماش را قبل از مصرف کردن، جدا کنید، از این جوانه، روزانه می توانید 3 تا 5 قاشق غذاخوری به همراه سالاد فصل میل نمایید.

خواص جوانه ماش:

  1. مغز ماش که پوست آن گرفته شده است، برای کم خونی، رشد و نمو کودکان بسیار مفید است و بهتر است آن را با روغن بادام شیرین مصرف کنید.
  2. این جوانه، سرشار از ویتامنی C بوده و به جذب آهن مواد غذایی کمک می کند.
  3. خاصیت بارز این جوانه، برطرف کردن خستگی و رخوت است.
  4. جوانه ماش، باعث ازدیاد شیر مادران می شود.
  5. جوانه ماش ادرار آور و صفرابر است و سموم بدن را دفع می کند.

نکته:

  • اغلب دانه ها را می توان برای جوانه زدن انتخاب کرد، ولی باید از جوانه دانه هایی که ممکن است سمی باشند اجتناب نمود. بهترین دانه ها برای جوانه زدن عبارت اند از: یونجه، عدس، گندم، ماش، شبدر و نخود.
  • با مصرف جوانه های گوناگون، می توان مقدار قابل توجهی از ویتامین های گروه C، B و E را که برای آرامش اعصاب و روان موثرند، به بدن رساند. همچنین افزایش منیزیم در جوانه ها، به کنترل بی خوابی و فشارخون کمک شایانی می کند و سلنیوم که در سلامت قلب و عروق بدن و روی که جهت جلوگیری از ریزش مو و بلوغ جنسی نوجوانان لازم است، طی جوانه زدن دانه ها افزایش می یابد.
  • جوانه ها به علت خاصیت غذایی بالا، فرد گرسنه را خیلی زود سیر می کند و خاصیت چاق کنندگی ندارند. جوانه ها، طی جوانه زدن خاصیت نفخ زایی خود را از دست داده و از حساسیت زایی و پروتئین آن ها کاسته می شود؛ این موضوع برای کسانی که دستگاه گوارش حساسی دارند، بسیار مناسب است.
  • به دلیل آن که در جوانه ها نشاسته به قند تبدیل می شود، این جوانه بسیار شیرین، خوشمزه و لذیذ هستند و تا زمان مصرف در حال رشد بوده و زنده می باشند. از این رو، مصرف آن را به عنوان میان وعده ای مغذی برای تمامی افراد خصوصاً دانش آموزان، توصیه می کنیم.

 

error: محتوا محافظت شده می باشد.