کاربر

جوانه بذر یونجه (آلفا آلفا)

بیماری ها ، داروها ، تشخیص ، درمان و ...

مواد لازم:

  1. بذر یونجه رسیده و سالم 150 گرم
  2. کیسه نخی سفید کاملاً تمیز 1 عدد
  3. آب به مقدار لازم

طرز تهیه:

  • ابتدا، بذر یونجه را در ظرف مناسبی بریزید و روی آن آب اضافه کنید و آن را با یک چنگال هم بزنید تا خیس شوند.
  • چند دقیقه ای آن را به حال خود واگذار کنید تا بذرهای پوک و خار و خاشاک روی آب بیایند، مواد زائد آن را تخلیه و چند بار این کار را تکرار کنید تا بذرهای سالم و در ظرف باقی بماند.
  • روزانه حداقل 2 بار آب آن را عوض کنید تا بو نگیرد. صبر کنید تا بذر یونجه جوانه بزند.
  • بعد آن را بشویید و درکیسه نخی تمیزی بریزید و مقداری آن را مرطوب کنید و صبر کنید تا جوانه ها بیشتر رشد کرده و قابل استفاده شود.
  • برای رشد بیشتر جوانه بذر یونجه، می توانید هر روز با آب پاش، کیسه نخی را که جوانه ها در آن ریخته اید، مرطوب کنید، جوانه ها را می توانید با باغ جوانه نیز آماده نمایید.

طریقه مصرف:

  • این جوانه ها را همراه با سالاد کاهو و خیار میل نمایید. مقدار مصرف روزانه آن 2 تا 4 قاشق غذاخوری است. این جوانه معجزه گر برای درمان خونریزی بسیار موثر و مفید است.

خواص جوانه یونجه:

  1. افرادی که دچار خونریزی و یا خون دماغ می شوند، این جوانه را مورد استفاده قرار دهند تا از این معضل نجات پیدا کنند و سلامتی خود را به دست آورند.
  2. این جوانه حاوی انواع مواد مغذی بوده و به دلیل دارا بودن منگنز و کروم، در ساخت انسولین طبیعی بدن نقش مهمی دارد و عرب ها آن را سلطان جوانه ها می نامند.
  3. جوانه یونجه، به جهت دارا بودن ساپونین، موجب کاهش کلسترول بد خون شده و سختی و رسوب عروق را کاهش می دهد.
  4. کلسیم بالای آن برای استخوان سازی کودکان در حال رشد مفید است.
  5. جوانه یونجه 2 برابر اسفناج آهن دارد و سرشار از ویتامین C است.
  6. به یاد داشته باشید که این جوانه تا حدودی نفاخ و ملین است.

نکته:

  • هنگام خرید حتماً از فروشنده سوال شود که این بذرها سمی نباشند. شکل بذر یونجه دقیقاً شبیه کلیه انسان می باشد ولی بذر شبدر گرد است.
  • اغلب دانه ها را می توان برای جوانه زدن انتخاب کرد، ولی باید از جوانه دانه هایی که ممکن است سمی باشند اجتناب نمود. بهترین دانه ها برای جوانه زدن عبارت اند از: یونجه، عدس، گندم، ماش، شبدر و نخود.
  • با مصرف جوانه های گوناگون، می توان مقدار قابل توجهی از ویتامین های گروه C، B و E را که برای آرامش اعصاب و روان موثرند، به بدن رساند. همچنین افزایش منیزیم در جوانه ها، به کنترل بی خوابی و فشارخون کمک شایانی می کند و سلنیوم که در سلامت قلب و عروق بدن و روی که جهت جلوگیری از ریزش مو و بلوغ جنسی نوجوانان لازم است، طی جوانه زدن دانه ها افزایش می یابد.
  • جوانه ها به علت خاصیت غذایی بالا، فرد گرسنه را خیلی زود سیر می کند و خاصیت چاق کنندگی ندارند. جوانه ها، طی جوانه زدن خاصیت نفخ زایی خود را از دست داده و از حساسیت زایی و پروتئین آن ها کاسته می شود؛ این موضوع برای کسانی که دستگاه گوارش حساسی دارند، بسیار مناسب است.
  • به دلیل آن که در جوانه ها نشاسته به قند تبدیل می شود، این جوانه بسیار شیرین، خوشمزه و لذیذ هستند و تا زمان مصرف در حال رشد بوده و زنده می باشند. از این رو، مصرف آن را به عنوان میان وعده ای مغذی برای تمامی افراد خصوصاً دانش آموزان، توصیه می کنیم.

 

error: محتوا محافظت شده می باشد.