مواد لازم:
- هویج فرنگی 5/1 کیلوگرم
- چغندر قرمز نیم کیلوگرم
- نمک و سرکه سیب از هر کدام به مقدار لازم
- زیره سیاه و گل پر ساییده شده از هر کدام 1 قاشق مرباخوری
- سیر خام 3 حبه متوسط
طرز تهیه:
- هویج، چغندر و سیر را شسته، در صافی قرار دهید تا آب آنها کاملاً کشیده شود.
- بعد آنها را رنده کرده، با سیار مواد مخلوط کنید و در یک ظرف مناسب بریزید.
- سپس، سرکه سیب را به آن بیافزایید تا روی مواد را بپوشاند و آن را به آرامی هم بزنید تا سرکه به همه جای مواد برسد.
- آنگاه در ظرف را بسته، آن را در جای مناسب قرار دهید تا رسیده و قابل استفاده گردد. از این ترشی در تهیه سس سالاد استفاده کنید.
نکته:
- ترشیجات، در برنامه غذایی افراد جای خاصی به عنوان چاشنی برای خود باز کرده اند. متأسفانه گاهی در مصرف این مواد افراط می شود که ضررهای جبران ناپذیری را مانند: آرتروز، ساییدگی استخوان و در نهایت، پوکی استخوان برای افراد به دنبال دارد. همچنین مصرف بی رویه این مواد در خانم ها و دختر خانم ها باعث بروز بیماری های زنان و دردهای دوران قاعدگی و همچنین موجب اشتهای کاذب و پرخوری و چاقی در افراد می شود؛ چیزی که خود منشاء بیماری های فراوانی است.
- ترشیجات را بیشتر در تهیه انواع سالادها و سس ها باید مصرف کرد یا به عنوان چاشنی مخصوص، آن هم به میزان کم به غذاها افزوده تا غذا را خوش طعم کرده، اشتها را بر انگیزد.