مواد لازم:
- هویج فرنگی متوسط 1 عدد
- انواع کلم (قمریف گل و برگ) از هر کدام 500 گرم
- موسیر 250 گرم
- سبزی معطر (نعناع، ترخون، مرزه، جعفری و شوید) مجموعاً 500 گرم
- فلفل دلمه 1 عدد
- بی بر یا فلفل های ریز شیرین 50 گرم
- خیار سبز بوته ای 4 عدد
- گوجه فرنگی 2 عدد
- پیاز متوسط 2 عدد
- سرکه سیب و نمک از هر کدام به مدقار لازم
- سیاهدانه 1 قاشق مرباخوری پور
- گل پر ساییده 1 قاشق مرباخوری پر
- ساقه ترد کرفس 2 عدد
طرز تهیه:
- همه مواد را که از قبل تهیه کرده اید، خوب شسته، در صافی قرار دهید تا آب آن ها کاملاً کشیده شود.
- سپس آن را چرخ کرده، در یک ظرف مناسب ریخته، نمک، گل پر و سیاهدانه را به آن اضافه نموده، خوب آنها را هم بزنید.
- در انتها، سرکه سیب را به آن افزوده، به آرامی هم بزنید تا سرکه به همه جای مواد برسد و روی آن را بپوشاند. آنگاه درب شیشه را محکم بسته و آن را در جای مناسب قرار دهید تا رسیده و قابل استفاده گردد.
- از این ترشی برای تهیه سس سالاد و چاشنی غذا استفاده کنید.
نکته:
- ترشیجات، در برنامه غذایی افراد جای خاصی به عنوان چاشنی برای خود باز کرده اند. متأسفانه گاهی در مصرف این مواد افراط می شود که ضررهای جبران ناپذیری را مانند: آرتروز، ساییدگی استخوان و در نهایت، پوکی استخوان برای افراد به دنبال دارد. همچنین مصرف بی رویه این مواد در خانم ها و دختر خانم ها باعث بروز بیماری های زنان و دردهای دوران قاعدگی و همچنین موجب اشتهای کاذب و پرخوری و چاقی در افراد می شود؛ چیزی که خود منشاء بیماری های فراوانی است.
- ترشیجات را بیشتر در تهیه انواع سالادها و سس ها باید مصرف کرد یا به عنوان چاشنی مخصوص، آن هم به میزان کم به غذاها افزوده تا غذا را خوش طعم کرده، اشتها را بر انگیزد.