مواد لازم:
- انبه کال 5 عدد
- زیره سیاه و سیاهدانه از هر کدام 1 قاشق مرباخوری
- روغن زیتون یا کنجد 2 قاشق سوپ خوری
- فلفل قرمز نصف قاشق چایخوری
- نمک 1 قاشق مرباخوری کوچک
- سرکه سیب به مقدار لازم
طرز تهیه:
- ابتدا انبه ها را برش داده، هسته آنها را بیرون آورید، بعد آنها را به قطعات کوچک تر تقسیم نمایید.
- همه مواد ذکر شده را به غیر از روغن، در یک ظرف لعابی ریخته، سرکه را به آن اضافه نمایید و سپس روی حرارت قرار دهید.
- پس از یک جوش خوردن، آن را از روی حرارت برداشته، صبر کنید تا خنک شود.
- سپس روغن را به آن بیافزایید و آن را در یک ظرف مناسب ریخته، درب آن را محکم ببنید و در جای مناسب قرار دهید تا رسیده و قابل استفاده شود.
- این ترشی برای فصل زمستان مناسب است فقط در حد چاشنی می توان از آن استفاده کرد. بنابراین نباید در مصرف آن زیاده روی نمود.
نکته:
- ترشیجات، در برنامه غذایی افراد جای خاصی به عنوان چاشنی برای خود باز کرده اند. متأسفانه گاهی در مصرف این مواد افراط می شود که ضررهای جبران ناپذیری را مانند: آرتروز، ساییدگی استخوان و در نهایت، پوکی استخوان برای افراد به دنبال دارد. همچنین مصرف بی رویه این مواد در خانم ها و دختر خانم ها باعث بروز بیماری های زنان و دردهای دوران قاعدگی و همچنین موجب اشتهای کاذب و پرخوری و چاقی در افراد می شود؛ چیزی که خود منشاء بیماری های فراوانی است.
- ترشیجات را بیشتر در تهیه انواع سالادها و سس ها باید مصرف کرد یا به عنوان چاشنی مخصوص، آن هم به میزان کم به غذاها افزوده تا غذا را خوش طعم کرده، اشتها را بر انگیزد.