مواد لازم:
- گیلاس یا آلبالوی رسیده 5/1 کیلو
- نمک دریا به مقدار دلخواه
- سرکه سیب به مقدار لازم
طرز تهیه و خواص:
- ابتدا، گیلاس یا آلبالوها را پاک کرده و دم آنها را جدا کرده و در ظرف مناسبی بریزید.
- لابه لای آن نمک دریا را بیافزایید و سپس سرکه سیب را اضافه کنید و در ظرف را ببندید و در محل مناسبی بگذارید تا آماده مصرف شود.
- این ترشی بسیار خوشمزه و دلپذیر می باشد و برای افرادی که از چربی خون و کبد چرب رنج می برند بسیار مفید است. خصوصاً برای افرادی که دچار بیماری هپاتیت هستند بسیار نافع است.
نکته:
- ترشیجات، در برنامه غذایی افراد جای خاصی به عنوان چاشنی برای خود باز کرده اند. متأسفانه گاهی در مصرف این مواد افراط می شود که ضررهای جبران ناپذیری را مانند: آرتروز، ساییدگی استخوان و در نهایت، پوکی استخوان برای افراد به دنبال دارد. همچنین مصرف بی رویه این مواد در خانم ها و دختر خانم ها باعث بروز بیماری های زنان و دردهای دوران قاعدگی و همچنین موجب اشتهای کاذب و پرخوری و چاقی در افراد می شود؛ چیزی که خود منشاء بیماری های فراوانی است.
- ترشیجات را بیشتر در تهیه انواع سالادها و سس ها باید مصرف کرد یا به عنوان چاشنی مخصوص، آن هم به میزان کم به غذاها افزوده تا غذا را خوش طعم کرده، اشتها را بر انگیزد.