طبع غذا: گرم و خشک
مصلح: ادویه موجود در غذا، عرق نعناع
مواد لازم (برای 4 نفر):
- سویا درشت: ۳ پیمانه
- بلغور گندم: 2/1 دو پیمانه
- قارچ: ۳ عدد
- نعناع تازه خرد شده: به میزان لازم
- پیاز خرد شده: ۱ عدد متوسط
- نمک، زردچوبه، زنجبیل، دارچین: به میزان لازم
- زعفران آب شده: به میزان لازم
- روغن کنجد: به میزان لازم
طرز تهیه:
- سویا را به مدت ۱ ساعت خیس کرده، سپس آن را همراه آب، نمک، زردچوبه و پیاز نگینی شده می پزیم تا بدون آب شود. بلغور را از شب قبل خیس کرده، سپس آن را آبکش کرده تا کاملاً بدون آب شود. بلغور را ۱ مرتبه چرخ کرده، پس از آن قارچ و سویا را برای مرتبه دوم با بلغور چرخ می کنیم. در انتها کمی دارچین، زعفران آب شده و نعناع تازه خرد شده به مواد افزوده و آن را به مدت ۱ ساعت در یخچال قرار می دهیم. در هنگام سرخ کردن، مقداری روغن کنجد و دارچین در ظرف مورد نظر ریخته و مواد را به اندازه دلخواه درون ظرف می ریزیم و روی حرارت قرار می دهیم. در آخر بریان را روی نان بر می گردانیم.
خواص:
- مفید برای بلغمی مزاج ها و مناسب فصل پاییز
- مفید برای استخوان ها
- دارای استروژن گیاهی مفید برای خانم ها
- مفید برای روده و معده
- تقویت عمومی و جنسی
- ضد چربی و کلسترول بد
- ضد سرطان