مواد لازم (برای 5 الی 6 نفر):
- برنج ایرانی مرغوب 4 پیمانه
- سبوس دوم برنج یک قاشق غذاخوری سر صاف
- سیب زمینی استانبولی500 گرم
- روغن زیتون 5 تا 6 قاشق غذاخوری
- زعفران نصف قاشق چایخوری
- دارچین یک قاشق مرباخوری پر
- گوجه فرنگی 500 گرم
- نمک به مقدار لازم
طرز تهیه:
- ابتدا سیب زمینی ها را پوست کنده، به صورت نگینی خرد کنید و آن ها را بشویید، پس از آن، گوجه فرنگی ها را در آب جوش قرار دهید تا پوست آنها جدا شود و سپس آن ها را رنده کرده، میزان آنها را پیمانه کنید، به همان مقدار از آب برنج کم نمایید. پیاز را نیز خلال کرده و به همراه سیب زمینی ها، گوجه فرنگی رنده شده، دارچین، هل، زعفران و نمک به برنج اضافه کرده، خوب هم بزنید، در صورت کم بودن آب برنج، مقداری آب به آن اضافه کنید و ظرف را روی حرات مناسب قرار دهید تا بپزد؛ پس از کشیده شدن آب برنج، روغن را به آن اضافه کرده، اجازه دهید تا دم بکشد، هنگام آماده شدن غذا عطر آن به مشام خواهد رسید.
نکته:
- سبزی پلویی شامل: گشنیز، جعفری، شوید و مقدار کمی تره است.
- موقع صرف پلو در صورت تمایل مقداری روغن زیتون به آن اضافه می کنیم.
- در پلوهایی که خرما دارند، از خرماهای خشک که آن را خلالی خرد کرده ایم، استفاده می کنیم.
- برای دم پخت کردن برنج قهوه ای به ازای هر ۱ پیمانه برنج، از ۲ پیمانه آب استفاده می کنیم.
- بعضی از پلوهایی که به صورت دم پخت درست می شود را می توانیم به صورت آبکش هم درست کنیم.
- در فصولی که آلبالو وجود ندارد، می توان در غذا از مربای آلبالو استفاده کرد.
- در پلوهایی که از بلغور جو یا جو استفاده می شود، نیاز به خیساندن آن نیست.