نام های دیگر: مانتولا – اسانس مانت – جوهر نعناع.
مشخصات: اسانس نعناع قطره هایی خوراکی از گیاه نعناع می باشد که می تواند در موارد دارویی و خوراکی مورد استفاده قرار گیرد.
ترکیب شیمیایی: مهمترین ترکیبات تشکیل دهنده اسانس عبارت بودند از: منتول (39.81%), منتون (19.55%), نئو منتول (8.83%), متیل استات (8.64%) و 1 و 8-سینئول (5.81).
مزاج: گرم و خشک
خواص:
- پنج قطره از آن را روی یک حبه قند بچکانید و بخورید دل دردی که از قولنج باشد را تسکین می دهد.
- اسانس نعنا که از تقطیر قسمت های هوایی و تازه گیاه (ساقه و برگ ها) به دست می آید خواص بسیار متعددی دارد : کاهش کلسترول خون ،کاهش فشار خون ،افزایش شیر مادر،تقویت سیستم عصبی و رفع خستگی ،افزایش اشتها ، تقویت کبد،کلیه ها و روده ها ،تقویت قوای جنسی،درمان بی خوابی و کم خوابی ،درمان اختلال گوارشی ،سوءهاضمه ،ترشی معده، ورم …
مضرات:
- مصرف زیاد آن موجب بیخوابی می شود.