طبع غذا: معتدل به سمت گرم
مصلح: ادویه موجود در غذا
مواد لازم (برای 4 نفر):
- کلم خرد شده ۴ پیمانه
- جو 1 پیمانه
- لوبیا چیتی 2/1 پیمانه
- جعفری خرد شده ۲ پیمانه
- پیاز خرد شده ۱ عدد بزرگ
- سیر 1 حبه
- نمک، زردچوبه، فلفل، زنجبیل به میزان لازم
- زعفران آب شده به میزان لازم
- روغن کنجد به میزان لازم
طرز تهیه:
- حبوبات را از قبل خیس می کنیم. جو را به همراه کلم خرد شده، نمک، فلفل، زنجبیل و زردچوبه میپزیم. لوبیا چیتی را نیز جدا می پذیرد و آن را به مواد قبلی اضافه می کنیم. پیاز را با روغن کنجد و کمی زردچوبه تفت می دهیم. سپس سیر رنده شده یا ریز خرد شده را به پیاز اضافه کرده و کمی تفت می دهیم. در آخر جعفری را اضافه کرده، مدتی تفت داده و به کل مواد اضافه می کنیم. مدتی قبل از پخت کامل آش، زعفران آب شده را به آن اضافه کرده و اجازه میدهیم غذا را با حرارت ملایم پخته تا آماده شود.
خواص:
- تقویت استخوان ها
- ضد سرطان
- مفید برای تقویت روده ها
- خون ساز و دارای ویتامین
- آرام بخش
- ملین
نکته:
- سبزی آش شامل تره، جعفری، گشنیز، اسفناج یا برگ چغندر است.
- هنگام صرف آش در صورت تمایل می توانید مقداری روغن زیتون به آن اضافه کنید.
- آش را با حرارت بسیار ملایم طبخ کنید.
- اگر در مرحله از پخت غذا نیاز به آب داشتید می توانید از آب جوشیده شده گرم به آن اضافه کنید.
- آش را به آرامی و مرتب هم می زنیم تا ته نگیرد.
- زمانی که سبزی تازه هر فصل در دسترس نبود، از سبزی خشک می توان استفاده کرد.
- چنانچه به جای سبزی تازه از سبزی خشک در آش استفاده می کنید، مقدار سبزی خشک مورد نیاز برای هر غذا یک دوم یک پیمانه است.
- در اکثر آش ها از چاشنی هایی مثل آبغوره، آبلیمو ترش تازه یا آب نارنج استفاده میکنیم.
- در آش می توانید از آلوچه سبز و یا آلو بخارا استفاده کنید.