طبع غذا: معتدل
مصلح: ادویه موجود در غذا
مواد لازم (برای 4 نفر):
- بلغور درشت جو 1 پیمانه
- عدس 1 پیمانه
- لوبیا چیتی 1 پیمانه
- لوبیا سفید 1 پیمانه
- نخود 2/1 پیمانه
- کشک 3 پیمانه
- پیاز خرد شده ۲ عدد متوسط
- نمک، زردچوبه، فلفل، زنجبیل، ادویه کاری به میزان لازم
- پودر نعناع خشک به میزان لازم
- روغن کنجد به میزان لازم
طرز تهیه:
- حبوبات را از قبل خیس می کنیم. لوبیا سفید و لوبیا چیتی و نخود را همزمان با هم به همراه آب و مقداری زردچوبه میپزیم. مدتی که از پخت حبوبات گذشت عدس و بلغور را اضافه کرده و مدتی حرارت می دهیم. پیاز را با روغن کنجد و کمی زردچوبه نمک، فلفل و ادویه تفت می دهیم. سپس پودر نعناع خشک را اضافه کرده و کمی تفت می دهیم. پیاز را به آن افزوده و مدتی حرارت میدهیم. در آخر کشک را به آرامی به آش اضافه کرده و هم می زنیم و اجازه می دهیم غذا با حرارت ملایم پخته تا آماده شود.
خواص:
- معتدل
- تقویت کننده عمومی بدن
- تقویت کننده نیروی جنسی
- مفید برای استخوان ها
- خون ساز
نکته:
- سبزی آش شامل تره، جعفری، گشنیز، اسفناج یا برگ چغندر است.
- هنگام صرف آش در صورت تمایل می توانید مقداری روغن زیتون به آن اضافه کنید.
- آش را با حرارت بسیار ملایم طبخ کنید.
- اگر در مرحله از پخت غذا نیاز به آب داشتید می توانید از آب جوشیده شده گرم به آن اضافه کنید.
- آش را به آرامی و مرتب هم می زنیم تا ته نگیرد.
- زمانی که سبزی تازه هر فصل در دسترس نبود، از سبزی خشک می توان استفاده کرد.
- چنانچه به جای سبزی تازه از سبزی خشک در آش استفاده می کنید، مقدار سبزی خشک مورد نیاز برای هر غذا یک دوم یک پیمانه است.
- در اکثر آش ها از چاشنی هایی مثل آبغوره، آبلیمو ترش تازه یا آب نارنج استفاده میکنیم.
- در آش می توانید از آلوچه سبز و یا آلو بخارا استفاده کنید.