کاربر

آش کدو حلوایی (1)

بیماری ها ، داروها ، تشخیص ، درمان و ...

طبع غذا: معتدل به سمت سرد

مصلح: ادویه موجود در غذا و عرق نعناع، عرق پونه، عرق مرزه

مواد لازم (برای 4 نفر):

  1. کدو ۸ پیمانه
  2. برنج نیم کوب ۱ پیمانه
  3. بلغور گندم 2/1 پیمانه
  4. عدس ۱ پیمانه
  5. ماش ۱ پیمانه
  6. لوبیا چشم بلبلی 2/1 پیمانه
  7. شوید خرد شده ۱ پیمانه
  8. پیاز خرد شده: ۲ عدد متوسط
  9. نمک، زردچوبه، فلفل، زنجبیل، ادویه کاری به میزان لازم
  10. آبغوره به میزان لازم
  11. روغن کنجد به میزان لازم

طرز تهیه:

  • حبوبات را از قبل خیس می کنیم. کدو را به برش های ۴ سانتی خرد می کنیم. حبوبات را با آب و مقداری نمک و زردچوبه می پزیم. برنج و بلغور را به همراه شوید و کمی زردچوبه، فلفل و زنجبیل می پزیم و به حبوبات اضافه می کنیم. پیاز را با روغن کنجد و کمی ادويه تفت می دهیم و به آش اضافه می کنیم و اجازه می دهیم غذا با حرارت ملایم پخته تا آماده شود. می توان موقع صرف غذا از آبغوره استفاده کرد.

خواص:

  1. ملين
  2. مقوی عمومی
  3. تقویت بینایی
  4. مفید برای پوست بدن
  5. خون ساز
  6. ضد چربی خون

نکته:

  • سبزی آش شامل تره، جعفری، گشنیز، اسفناج یا برگ چغندر است.
  • هنگام صرف آش در صورت تمایل می توانید مقداری روغن زیتون به آن اضافه کنید.
  • آش را با حرارت بسیار ملایم طبخ کنید.
  • اگر در مرحله از پخت غذا نیاز به آب داشتید می توانید از آب جوشیده شده گرم به آن اضافه کنید.
  • آش را به آرامی و مرتب هم می زنیم تا ته نگیرد.
  • زمانی که سبزی تازه هر فصل در دسترس نبود، از سبزی خشک می توان استفاده کرد.
  • چنانچه به جای سبزی تازه از سبزی خشک در آش استفاده می کنید، مقدار سبزی خشک مورد نیاز برای هر غذا یک دوم یک پیمانه است.
  • در اکثر آش ها از چاشنی هایی مثل آبغوره، آبلیمو ترش تازه یا آب نارنج استفاده می‌کنیم.
  • در آش می توانید از آلوچه سبز و یا آلو بخارا استفاده کنید.

 

error: محتوا محافظت شده می باشد.