طبع غذا: گرم و تر
مصلح: ادویه موجود در غذا و عرق نعناع
مواد لازم (برای 4 نفر):
- لوبیا سفید 1 پیمانه
- عدس 1 دوم پیمانه
- ماش 2/1 پیمانه
- بلغور گندم یا گندم پوست کنده 1 پیمانه
- برنج نیم کوب 2/1 پیمانه
- سبزی آش خرد شده ۶ پیمانه
- پیاز خرد شده ۲ عدد متوسط
- نمک، زردچوبه، فلفل، زنجبیل، ادویه کاری به میزان لازم
- پودر نعنا خشک به میزان لازم
- روغن کنجد به میزان لازم
طرز تهیه:
- حبوبات را از قبل خیس می کنیم. لوبیا سفید را با آب و مقداری زردچوبه کاملاً میپزیم، بلغور گندم، برنج، عدس و ماش را به همراه سبزی آش، کمی نمک، فلفل، زنجبیل و زردچوبه پخته و به مواد قبلی اضافه می کنیم، پیاز را با روغن کنجد، نعنا، خشک و کمی زردچوبه و ادویه تفت میدهیم و به آش اضافه می کنیم و اجازه می دهیم، غذا با حرارت ملایم پخته تا آماده شود.
خواص:
- خون ساز
- ملین
- مقوی برای دستگاه گوارش
نکته:
- سبزی آش شامل تره، جعفری، گشنیز، اسفناج یا برگ چغندر است.
- هنگام صرف آش در صورت تمایل می توانید مقداری روغن زیتون به آن اضافه کنید.
- آش را با حرارت بسیار ملایم طبخ کنید.
- اگر در مرحله از پخت غذا نیاز به آب داشتید می توانید از آب جوشیده شده گرم به آن اضافه کنید.
- آش را به آرامی و مرتب هم می زنیم تا ته نگیرد.
- زمانی که سبزی تازه هر فصل در دسترس نبود، از سبزی خشک می توان استفاده کرد.
- چنانچه به جای سبزی تازه از سبزی خشک در آش استفاده می کنید، مقدار سبزی خشک مورد نیاز برای هر غذا یک دوم یک پیمانه است.
- در اکثر آش ها از چاشنی هایی مثل آبغوره، آبلیمو ترش تازه یا آب نارنج استفاده میکنیم.
- در آش می توانید از آلوچه سبز و یا آلو بخارا استفاده کنید.