طبع غذا: معتدل
مصلح: ادویه موجود در غذا
مواد لازم (برای 4 نفر):
- چغندر 2 عدد
- عدس یا باقالا 1 پیمانه
- سبزی آش خرد شده ۶ پیمانه
- آرد سبوس دار 2/1 پیمانه
- سرکه به میزان لازم
- پیاز خرد شده 1 عدد متوسط
- نمک، زردچوبه، فلفل، ادویه کاری به میزان لازم
- پودر نعنا خشک 1 قاشق غذاخوری
- روغن کنجد به میزان لازم
طرز تهیه:
- قسمت نرم چغندر را نگینی خرد کرده و قسمت سخت آن را رنده می کنیم، عدس یا باقلا را با آب و مقداری نمک فلفل و زردچوبه می پزیم سبزی را همراه چغندر میپزیم. پس از آن عدس یا باقلا را به آن اضافه میکنیم. پیاز را با روغن کنجد و مقدار کمی ادویه تفت می دهیم، پودر نعنا خشک را به آن اضافه کرده و کمی تفت می دهیم، بعد پیاز را به مواد قبلی اضافه می کنیم و آن را با سرکه مخلوط کرده تا رقیق شود و به آش اضافه میکنیم تا زمانی که این آش را میپزیم که خامی آرد از بین برود، این آش ترش و تند استفاده میشود.
- توضیح: در سبزیجات گشنیز و برگ چغندر باید بیشتر باشد و تره و جعفری کمتر این آش با فصل درست میشود، زمانی که اسفناج از باقلا و زمانی که برگ چغندر از عدسی استفاده می شود.
خواص:
- ملین
- تقویت کننده عمومی بدن
- تقویت کننده نیروی جنسی
- خونساز
- ضد سرطان
نکته:
- سبزی آش شامل تره، جعفری، گشنیز، اسفناج یا برگ چغندر است.
- هنگام صرف آش در صورت تمایل می توانید مقداری روغن زیتون به آن اضافه کنید.
- آش را با حرارت بسیار ملایم طبخ کنید.
- اگر در مرحله از پخت غذا نیاز به آب داشتید می توانید از آب جوشیده شده گرم به آن اضافه کنید.
- آش را به آرامی و مرتب هم می زنیم تا ته نگیرد.
- زمانی که سبزی تازه هر فصل در دسترس نبود، از سبزی خشک می توان استفاده کرد.
- چنانچه به جای سبزی تازه از سبزی خشک در آش استفاده می کنید، مقدار سبزی خشک مورد نیاز برای هر غذا یک دوم یک پیمانه است.
- در اکثر آش ها از چاشنی هایی مثل آبغوره، آبلیمو ترش تازه یا آب نارنج استفاده میکنیم.
- در آش می توانید از آلوچه سبز و یا آلو بخارا استفاده کنید.