کاربر

آش شله قلم کار بدون نخود

بیماری ها ، داروها ، تشخیص ، درمان و ...

طبع غذا: معتدل

مصلح: ادویه موجود در غذا و عرق نعناع

مواد لازم (برای 4 نفر):

  1. برنج نیم کوب سبوس دار 1 پیمانه
  2. بلغور گندم 2/1 پیمانه
  3. ماش 2/1 پیمانه
  4. عدس 2/1 پیمانه
  5. لوبیا سفید 1 پیمانه
  6. سبزی آش (تره، جعفری، شنبلیله، ترخون، ساقه پیازچه) 500 گرم
  7. سبزیجات خشک معطر به میزان لازم
  8. پیاز خرد شده 2 عدد متوسط
  9. نمک، زردچوبه، فلفل، زنجبیل، ادویه کاری، پودر زیره، به میزان لازم
  10. روغن کنجد به میزان لازم

طرز تهیه:

  • حبوبات را از شب قبل خیس می کنیم، سبزی را به سه تکه بزرگ خرد می کنیم، لوبیا سفید را به همراه آب مقداری زردچوبه با حرارت ملایم می پزیم تا بدون آب شود. عدس، ماش، برنج، بلغور و سبزی را همزمان به همراه مقداری نمک، فلفل، زنجبیل و زردچوبه پخته تا بدون آب شود. سپس آنها را می کوبیم پیاز را با روغن کنجد و کمی زردچوبه و ادویه تفت داده پس از مدتی سبزیجات خشک معطر و اضافه کرده و کمی تفت می دهیم و پیاز و لوبیا سفید را به همراه پودر زیره به مواد کوبیده شده اضافه کرده و مدت کمی غذا را حرارت می دهیم تا پخته و آماده شود.

خواص:

  1. خون ساز
  2. مفید برای معده و کبد
  3. تقویت کننده عمومی بدن

توجه:

  • بادمجان در اینجا، در حقیقت کار گوشت را انجام می دهد و هنگام میل کردن، آش کش می آید.
  • سبزی آش شامل تره، جعفری، گشنیز، اسفناج یا برگ چغندر است.
  • هنگام صرف آش در صورت تمایل می توانید مقداری روغن زیتون به آن اضافه کنید.
  • آش را با حرارت بسیار ملایم طبخ کنید.
  • اگر در مرحله از پخت غذا نیاز به آب داشتید می توانید از آب جوشیده شده گرم به آن اضافه کنید.
  • آش را به آرامی و مرتب هم می زنیم تا ته نگیرد.
  • زمانی که سبزی تازه هر فصل در دسترس نبود، از سبزی خشک می توان استفاده کرد.
  • چنانچه به جای سبزی تازه از سبزی خشک در آش استفاده می کنید، مقدار سبزی خشک مورد نیاز برای هر غذا یک دوم یک پیمانه است.
  • در اکثر آش ها از چاشنی هایی مثل آبغوره، آبلیمو ترش تازه یا آب نارنج استفاده می‌کنیم.
  • در آش می توانید از آلوچه سبز و یا آلو بخارا استفاده کنید.
error: محتوا محافظت شده می باشد.