مواد لازم:
- برنج قهوه ای نیم کوب: ۱ قاشق غذاخوری
- نخود: ۱ قاشق غذاخوری
- گندم با پوست: ۱ قاشق غذاخوری
- عدس: ۲ قاشق غذاخوری
- ماش: ۲ قاشق غذاخوری
- لوبیا سفید: ۲ قاشق غذاخوری
- پیاز: ۱ عدد (۷۰ گرم)
- لوبیا قرمز: ۱ قاشق غذاخوری
- لوبیا چشم بلبلی: ۲ قاشق غذاخوری
- سیر کوچک: ۱ حبه
- سبزی آش: ۲ پیمانه
- گردو نیم کوب: ۱ قاشق مرباخوری
- نمک: به میزان لازم
- روغن کنجد: ۴ قاشق غذاخوری
- زردچوبه: نصف قاشق چایخوری
- فلفل قرمز: 3/1 قاشق چایخوری
- زیره سبز: نصف قاشق چایخوری
- آویشن: نصف قاشق چایخوری
- تخم گشنیز ساییده: نصف قاشق چایخوری
- دارچین: 3/1 قاشق چایخوری
- ترخون خشک: ۱ قاشق مرباخوری
طرز تهیه:
- گندم، نخود، لوبیا سفید و لوبیا قرمز که از شب قبل خیسانده اید را با هم بپزید.
- ماش و لوبیا چشم بلبلی که ۲ ساعت خیس خورده را با تخم گشنیز و گردو بپزید.
- سیر و پیاز را در روغن با حرارت کم تفت دهید.
- نمک، ادویه جات و ترخون را بیفزایید و چند ثانیه هم بزنید.
- سبزیجات خرد شده را با دو لیوان آب جوش اضافه کنید.
- بعد از یک ساعت عدس و برنج خیس خورده را افزوده و صبر کنید تا پخته شود.
- حبوبات پخته را بریزید و اجازه دهید آش با حرارت متوسط (۲۰ دقیقه) جا بیفتد.
- در پایان زیره و آویشن را افزوده و شعله را خاموش کنید.