کاربر

آش سبزیجات (2)

بیماری ها ، داروها ، تشخیص ، درمان و ...

طبع غذا: گرم و تر

مصلح: ادویه موجود در غذا و عرق نعناع

مواد لازم (برای 4 نفر):

  1. ساقه کرفس 2 پیمانه خرد شده
  2. کلم‌ قمری 1 عدد متوسط
  3. کدو یا شلغم ۴ عدد
  4. برنج نیم کوب 1 پیمانه
  5. لوبیا چشم بلبلی 2/1 پیمانه
  6. سبزی آش خرد شده ۲ پیمانه
  7. پیاز خرد شده 1 عدد متوسط
  8. نمک، زردچوبه، فلفل، زنجبیل، ادویه کاری به میزان لازم
  9. روغن کنجد به میزان لازم

طرز تهیه:

  • حبوبات را از قبل خیس می کنیم. ساقه کرفس، کدو یا شلغم را به اندازه یک سانتی متر خرد می کنیم. کلم قمری را رنده می کنیم، لوبیا چشم بلبلی را جدا با آب و کمی زردچوبه می پزیم. پیاز را با روغن کنجد و کمی زردچوبه تفت می دهیم، سپس ساقه کرفس را اضافه می کنیم و آن را تفت می دهیم بعد از آن که روی شلغم را به همراه ادویه، زنجبیل و فلفل به مواد قبلی اضافه کرده و تفت می دهیم. کلم قمری رنده شده را همراه با سبزی برنج و آب به کل مواد اضافه کرده و خوب می پزیم در آخر، لوبیا چشم بلبلی را به آش اضافه کرده و اجازه می‌دهیم غذا با حرارت ملایم پخته تا آماده شود.

خواص:

  1. خون ساز
  2. ملین
  3. مفید برای چربی خون
  4. مفید برای افراد دیابتی
  5. ضد کلسترول

نکته:

  • سبزی آش شامل تره، جعفری، گشنیز، اسفناج یا برگ چغندر است.
  • هنگام صرف آش در صورت تمایل می توانید مقداری روغن زیتون به آن اضافه کنید.
  • آش را با حرارت بسیار ملایم طبخ کنید.
  • اگر در مرحله از پخت غذا نیاز به آب داشتید می توانید از آب جوشیده شده گرم به آن اضافه کنید.
  • آش را به آرامی و مرتب هم می زنیم تا ته نگیرد.
  • زمانی که سبزی تازه هر فصل در دسترس نبود، از سبزی خشک می توان استفاده کرد.
  • چنانچه به جای سبزی تازه از سبزی خشک در آش استفاده می کنید، مقدار سبزی خشک مورد نیاز برای هر غذا یک دوم یک پیمانه است.
  • در اکثر آش ها از چاشنی هایی مثل آبغوره، آبلیمو ترش تازه یا آب نارنج استفاده می‌کنیم.
  • در آش می توانید از آلوچه سبز و یا آلو بخارا استفاده کنید.

 

error: محتوا محافظت شده می باشد.