کاربر

آش سبزیجات (1)

بیماری ها ، داروها ، تشخیص ، درمان و ...

طبع غذا: گرم و تر

مصلح: ادویه موجود در غذا و عرق نعناع

مواد لازم (برای 8 الی 10 نفر):

  1. جو یا بلغور جو 2 پیمانه
  2. بلغور گندم 1 پیمانه
  3. نخود، لوبیا چیتی و عدس از هر کدام نصف پیمانه
  4. پیاز متوسط 1 عدد
  5. شلغم متوسط 1 پیمانه
  6. ساقه کرفس 2 عدد
  7. کلم برگ سفید خرد شده 1 پیمانه
  8. کلم قمری رنده شده نصف پیمانه
  9. سبزی آش 1 کیلوگرم
  10. نعناع خشک 2 قاشق غذاخوری
  11. روغن مایع 4 تا 6 قاشق غذاخوری
  12. نمک، فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
  13. کشک به مقدار لازم
  14. مغز گردوی چرخ شده 150 گرم

طرز تهیه:

  • بلغور جو، بلغور گندم، نخود، لوبیا چیتی و عدس را که از شب قبل خیس کرده ایم، روی حرارت ملایم می گذاریم تا بپزد. در خلال پختن، نمک، فلفل و ادویه و پیاز خلال شده را به آن اضافه می کنیم، وقتی حبوبات کاملاً پخت، کرفس و کلم قمری را به صورت درشت رنده کرده، به آش اضافه می کنیم و می گذاریم تا کاملاً بپزد، سپس، سبزی آش را خرد کرده، به آن می افزاییم، بعد از پختن سبزی، نعناع خشک را به غذا افزوده، صبر می کنیم تا غذا خوب جا بیفتد و آماده شود، آش آماده شده را در یک ظرف مناسب کشیده، روی آن مقداری کشک و 2 قاشق روغن و یک قاشق پودر گردو بریزید.

خواص:

  1. خون ساز
  2. ملین
  3. مفید برای چربی خون
  4. مفید برای افراد دیابتی
  5. ضد کلسترول

نکته:

  • سبزی آش شامل تره، جعفری، گشنیز، اسفناج یا برگ چغندر است.
  • هنگام صرف آش در صورت تمایل می توانید مقداری روغن زیتون به آن اضافه کنید.
  • آش را با حرارت بسیار ملایم طبخ کنید.
  • اگر در مرحله از پخت غذا نیاز به آب داشتید می توانید از آب جوشیده شده گرم به آن اضافه کنید.
  • آش را به آرامی و مرتب هم می زنیم تا ته نگیرد.
  • زمانی که سبزی تازه هر فصل در دسترس نبود، از سبزی خشک می توان استفاده کرد.
  • چنانچه به جای سبزی تازه از سبزی خشک در آش استفاده می کنید، مقدار سبزی خشک مورد نیاز برای هر غذا یک دوم یک پیمانه است.
  • در اکثر آش ها از چاشنی هایی مثل آبغوره، آبلیمو ترش تازه یا آب نارنج استفاده می‌کنیم.
  • در آش می توانید از آلوچه سبز و یا آلو بخارا استفاده کنید.

 

error: محتوا محافظت شده می باشد.