طبع غذا: معتدل به سمت سرد
مصلح: ادویه موجود در غذا، عرق نعناع، عرق مرزه یا عرق کلپوره
مواد لازم (برای 4 نفر):
- زرشک 3 قاشق غذاخوری
- بلغور گندم ۱ پیمانه
- برنج نیم کوب 2/1 پیمانه
- عدس ۱ پیمانه
- لوبیا سفید ۱ پیمانه
- سبزی آش خرد شده ۵ پیمانه
- پیاز خرد شده ۲ عدد متوسط
- نمک، زردچوبه، فلفل، زنجبیل، دارچین: به میزان لازم
- آبغوره به میزان لازم
- روغن کنجد به میزان لازم
طرز تهیه:
- حبوبات را از قبل خیس می کنیم. لوبیا سفید را همراه آب و مقداری زردچوبه کاملاً می پزیم بلغور گندم، برنج، عدس و سبزی آش را به همراه کمی نمک، فلفل و زنجبیل پخته و به لوبيا اضافه می کنیم. پیاز را با روغن کنجد و کمی زردچوبه و ادویه تفت می دهیم و به آش اضافه می کنیم. زرشک را کمی قبل از پخت کامل آش به آن اضافه کرده و اجازه می دهیم غذا با حرارت ملایم پخته تا آماده شود. می توان موقع صرف غذا از آبغوره استفاده کرد.
خواص:
- ضد چربی و کلسترول خون
- ضد دیابت
- پاکسازی دستگاه گوارش
- مفید برای خون و کبد
نکته:
- سبزی آش شامل تره، جعفری، گشنیز، اسفناج یا برگ چغندر است.
- هنگام صرف آش در صورت تمایل می توانید مقداری روغن زیتون به آن اضافه کنید.
- آش را با حرارت بسیار ملایم طبخ کنید.
- اگر در مرحله از پخت غذا نیاز به آب داشتید می توانید از آب جوشیده شده گرم به آن اضافه کنید.
- آش را به آرامی و مرتب هم می زنیم تا ته نگیرد.
- زمانی که سبزی تازه هر فصل در دسترس نبود، از سبزی خشک می توان استفاده کرد.
- چنانچه به جای سبزی تازه از سبزی خشک در آش استفاده می کنید، مقدار سبزی خشک مورد نیاز برای هر غذا یک دوم یک پیمانه است.
- در اکثر آش ها از چاشنی هایی مثل آبغوره، آبلیمو ترش تازه یا آب نارنج استفاده میکنیم.
- در آش می توانید از آلوچه سبز و یا آلو بخارا استفاده کنید.