طبع غذا: معتدل
مصلح: ادویه موجود در غذا
مواد لازم (برای 4 نفر):
- برگ ریحان 1 پیمانه
- کرفس، لوبیا سبز، تمرهندی از هر کدام 1 پیمانه
- کدو 1 عدد
- فلفل سبز ۱ عدد کوچک
- هویج ۱ عدد متوسط
- سبزی آش خرد شده ۲ پیمانه
- پیاز خرد شده 1 عدد متوسط
- نمک، زردچوبه، فلفل، زنجبیل، ادویه کاری به میزان لازم
- روغن کنجد به میزان لازم
طرز تهیه:
- کرفس و لوبیا سبز را به اندازه یک سانتی متر، فلفل سبز، کدو و هویج را به صورت نگینی خرد می کنیم. کرفس و لوبیا سبز را مدتی با مقدار بسیار کمی آب، آب پز کرده یا آن را بخارپز میکنیم. پیاز را با روغن کنجد و کمی زردچوبه تفت می دهیم. سپس هویج را اضافه کرده و کمی تفت می دهیم. بعد از مدتی که در آن اضافه می کنیم پس از آن کرفس، لوبیا سبز، فلفل سبز، برگ ریحان، سبزی آش و نمک، فلفل، زنجبیل و ادویه کاری را به کل مواد اضافه کرده و با مقداری آب می پزیم، تمرهندی را در مقداری آب جوش ریخته و هم می زنیم تا از هم جدا شود. آن را صاف کرده و عصارش را به آش اضافه می کنیم و اجازه میدهیم غذا با حرارت ملایم پخته تا آماده شود.
خواص:
- ملین
- ضد چربی و کلسترول خون
- تقویت کننده کبد و بینایی
- تقویت قلب
- ضد دیابت
- آرامبخش
- تقویت عمومی بدن
نکته:
- سبزی آش شامل تره، جعفری، گشنیز، اسفناج یا برگ چغندر است.
- هنگام صرف آش در صورت تمایل می توانید مقداری روغن زیتون به آن اضافه کنید.
- آش را با حرارت بسیار ملایم طبخ کنید.
- اگر در مرحله از پخت غذا نیاز به آب داشتید می توانید از آب جوشیده شده گرم به آن اضافه کنید.
- آش را به آرامی و مرتب هم می زنیم تا ته نگیرد.
- زمانی که سبزی تازه هر فصل در دسترس نبود، از سبزی خشک می توان استفاده کرد.
- چنانچه به جای سبزی تازه از سبزی خشک در آش استفاده می کنید، مقدار سبزی خشک مورد نیاز برای هر غذا یک دوم یک پیمانه است.
- در اکثر آش ها از چاشنی هایی مثل آبغوره، آبلیمو ترش تازه یا آب نارنج استفاده میکنیم.
- در آش می توانید از آلوچه سبز و یا آلو بخارا استفاده کنید.