کاربر

آش ترخون

بیماری ها ، داروها ، تشخیص ، درمان و ...

طبع غذا: گرم و تر

مصلح: ادویه موجود در غذا

مواد لازم (برای 4 نفر):

  1. برنج نیم کوب 1 پیمانه
  2. بلغور گندم 2/1 پیمانه
  3. لوبیا سفید 1 پیمانه
  4. عدس، نخود، لوبیا، چشم بلبلی 1 پیمانه
  5. تره خرد شده ۲ پیمانه
  6. ترخون خشک ۲ قاشق غذاخوری
  7. پیاز خرد شده ۲ عدد متوسط
  8. نمک، زردچوبه، فلفل، زنجبیل، ادویه کاری به میزان لازم
  9. روغن کنجد به میزان لازم

طرز تهیه:

  • حبوبات را از قبل خیس می کنیم، لوبیا سفید را همراه با آب و کمی زردچوبه کاملاً می پزیم سپس آن را می کوبیم. عدس، نخود، لوبیا چشم بلبلی، بلغور گندم و برنج را همراه سبزی و کمی نمک، فلفل، زردچوبه و زنجبیل می‌پزیم تا کاملاً پخته شود. تمام مواد را با هم مخلوط می کنیم، پیاز را با روغن کنجد و کمی زردچوبه و ادویه تفت می‌دهیم و به مواد اضافه می کنیم و اجازه می‌دهیم غذا با حرارت ملایم پخته تا آماده شود.

خواص:

  1. خونساز
  2. ضد بیماری های طحال

نکته:

  • سبزی آش شامل تره، جعفری، گشنیز، اسفناج یا برگ چغندر است.
  • هنگام صرف آش در صورت تمایل می توانید مقداری روغن زیتون به آن اضافه کنید.
  • آش را با حرارت بسیار ملایم طبخ کنید.
  • اگر در مرحله از پخت غذا نیاز به آب داشتید می توانید از آب جوشیده شده گرم به آن اضافه کنید.
  • آش را به آرامی و مرتب هم می زنیم تا ته نگیرد.
  • زمانی که سبزی تازه هر فصل در دسترس نبود، از سبزی خشک می توان استفاده کرد.
  • چنانچه به جای سبزی تازه از سبزی خشک در آش استفاده می کنید، مقدار سبزی خشک مورد نیاز برای هر غذا یک دوم یک پیمانه است.
  • در اکثر آش ها از چاشنی هایی مثل آبغوره، آبلیمو ترش تازه یا آب نارنج استفاده می‌کنیم.
  • در آش می توانید از آلوچه سبز و یا آلو بخارا استفاده کنید.

 

error: محتوا محافظت شده می باشد.