طبع غذا: معتدل
مصلح: ادویه موجود در غذا، عرق پونه، عرق بهارنارنج، عرق کاکوتی
مواد لازم (برای 4 نفر):
- لپه 2/1 یک پیمانه
- اسفناج ۴ پیمانه
- آرد گندم سبوس دار ۲ پیمانه
- پیاز خرد شده ۱ عدد متوسط
- نمک، زردچوبه، فلفل به میزان لازم
- پودر نعناع خشک به میزان لازم
- روغن کنجد به میزان لازم
طرز تهیه:
- لپه را از قبل خیس کرده و با آب و مقداری زردچوبه می پزیم. مقداری آب را جوش آورده، سپس اسفناج را خرد کرده و در آب جوش می ریزیم. شعله را کم می کنیم و لپه پخته شده را به آن اضافه می کنیم. پس از مدتی آرد را در کمی آب سرد کاملاً حل کرده و به آش اضافه می کنیم. پیاز را همراه روغن کنجد و مقداری زردچوبه تفت می دهیم. سپس نمک، فلفل و نعناع خشک را اضافه می کنیم و کمی تفت می دهیم. پیاز را به آش اضافه کرده و اجازه می دهیم غذا با حرارت ملایم پخته تا آماده شود.
خواص:
- ملین
- خون ساز
- ضد یبوست
- مفید برای کبد
نکته:
- سبزی آش شامل تره، جعفری، گشنیز، اسفناج یا برگ چغندر است.
- هنگام صرف آش در صورت تمایل می توانید مقداری روغن زیتون به آن اضافه کنید.
- آش را با حرارت بسیار ملایم طبخ کنید.
- اگر در مرحله از پخت غذا نیاز به آب داشتید می توانید از آب جوشیده شده گرم به آن اضافه کنید.
- آش را به آرامی و مرتب هم می زنیم تا ته نگیرد.
- زمانی که سبزی تازه هر فصل در دسترس نبود، از سبزی خشک می توان استفاده کرد.
- چنانچه به جای سبزی تازه از سبزی خشک در آش استفاده می کنید، مقدار سبزی خشک مورد نیاز برای هر غذا یک دوم یک پیمانه است.
- در اکثر آش ها از چاشنی هایی مثل آبغوره، آبلیمو ترش تازه یا آب نارنج استفاده میکنیم.
- در آش می توانید از آلوچه سبز و یا آلو بخارا استفاده کنید.