کاربر

آش اوماج (1)

بیماری ها ، داروها ، تشخیص ، درمان و ...

مواد لازم (برای 10 الی 12 نفر):

  1. آرد گندم سبوس دار 100 گرم
  2. گندم با پوست 2 پیمانه
  3. جوی پوست کنده 1 پیمانه
  4. نخود، ماش، عدس و انواع لوبیا از هر کدام نصف پیمانه
  5. پیاز درشت 1 دد
  6. سیر تازه 3 حبه
  7. پونه کوهی 1 قاشق غذاخوری
  8. سبزی آش 1 کیلوگرم
  9. کشک ساییده 1 کیلوگرم
  10. روغن زیتون 8 تا 10 قاشق غذاخوری
  11. نمک، فلفل، زردچوبه، دارچین، زنجبیل و زیره به مقدار لازم

طرز تهیه:

  • ابتدا آرد گندم را خمیر کرده خوب ورز دهید تا سفت شود سپس آن را در جای گرم بگذارید تا ور بیاید، سپس آن را تکه تکه برداشته، در دست طوری مالش دهید تا خرد شود و به اندازه دانه های گندم در آید، همه خمیر را به همین شکل در آورید، به طوری که به یکدگیر نچسبند، این آش هم مثل بقیه آش ها تهیه می شود، با این تفاوت که در انتهای پخت اوماج خمیر شده را به آش اضافه کرده، بعد از دو جوش خوردن، آن را از روی حرارت بردارید. این آش را می توانید به جای آش رشته استفاده کنید، غذا را در بشقاب کشیده، همراه با کشک و روغن میل نمایید.

نکته:

  • سبزی آش شامل تره، جعفری، گشنیز، اسفناج یا برگ چغندر است.
  • هنگام صرف آش در صورت تمایل می توانید مقداری روغن زیتون به آن اضافه کنید.
  • آش را با حرارت بسیار ملایم طبخ کنید.
  • اگر در مرحله از پخت غذا نیاز به آب داشتید می توانید از آب جوشیده شده گرم به آن اضافه کنید.
  • آش را به آرامی و مرتب هم می زنیم تا ته نگیرد.
  • زمانی که سبزی تازه هر فصل در دسترس نبود، از سبزی خشک می توان استفاده کرد.
  • چنانچه به جای سبزی تازه از سبزی خشک در آش استفاده می کنید، مقدار سبزی خشک مورد نیاز برای هر غذا یک دوم یک پیمانه است.
  • در اکثر آش ها از چاشنی هایی مثل آبغوره، آبلیمو ترش تازه یا آب نارنج استفاده می‌کنیم.
  • در آش می توانید از آلوچه سبز و یا آلو بخارا استفاده کنید.
error: محتوا محافظت شده می باشد.