طبع غذا: معتدل به سمت سرد
مصلح: ادویه موجود در غذا و عرق اسطوخدوس، عرق خارخاسک
مواد لازم (برای 4 نفر):
- آلوچه سبز ۱۶ عدد
- بلغور جو ۱ پیمانه
- بلغور گندم 2/1پیمانه
- ماش ۱ پیمانه
- عدس 2/1 پیمانه
- لوبیا سفید ۱ پیمانه
- سبزی آش خرد شده ۶ پیمانه
- پیاز خرد شده ۲ عدد متوسط
- نمک، زردچوبه، فلفل، زنجبیل، ادوية کاری به میزان لازم
- روغن کنجد به میزان لازم
طرز تهیه:
- حبوبات را از قبل خیس می کنیم. لوبیا سفید را با آب و مقداری زردچوبه کاملاً می پزیم، بلغور جو و گندم، عدس، ماش و سبزی را به همراه نمک، فلفل و زنجبیل می پزیم و به لوبیا اضافه می کنیم. پیاز را با روغن کنجد و مقداری زردچوبه و ادویه تفت می دهیم و به آش اضافه می کنیم. در آخر آلوچه سبز را به آش افزوده و اجازه می دهیم تا غذا با حرارت ملایم پخته تا آماده شود.
خواص:
- ملین
- ضد چربی خون
- ضد کلسترول
- مفید برای تصفيه خون
- تقویت بینایی
- پاکسازی معده و روده از اخلاط صفراوی
نکته:
- سبزی آش شامل تره، جعفری، گشنیز، اسفناج یا برگ چغندر است.
- هنگام صرف آش در صورت تمایل می توانید مقداری روغن زیتون به آن اضافه کنید.
- آش را با حرارت بسیار ملایم طبخ کنید.
- اگر در مرحله از پخت غذا نیاز به آب داشتید می توانید از آب جوشیده شده گرم به آن اضافه کنید.
- آش را به آرامی و مرتب هم می زنیم تا ته نگیرد.
- زمانی که سبزی تازه هر فصل در دسترس نبود، از سبزی خشک می توان استفاده کرد.
- چنانچه به جای سبزی تازه از سبزی خشک در آش استفاده می کنید، مقدار سبزی خشک مورد نیاز برای هر غذا یک دوم یک پیمانه است.
- در اکثر آش ها از چاشنی هایی مثل آبغوره، آبلیمو ترش تازه یا آب نارنج استفاده میکنیم.
- در آش می توانید از آلوچه سبز و یا آلو بخارا استفاده کنید.