مواد لازم (برای 7 الی 6 نفر):
- لوبیا چیتی 150 گرم
- عدس نصف پیمانه
- برنج نصف پیمانه
- سبزی آش پاک کرده 500 گرم
- پیاز متوسط 1 عدد
- سیر 2 حبه
- آلو بخارا 150 گرم
- روغن زیتون 6 الی 7 قاشق غذاخوری
- گوجه فرنگی 2 عدد
- آبغوره به مقدار لازم
- نعناع خشک یک قاشق غذاخوری
- نمک، فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
طرز تهیه:
- حبوبات را که از شب قبل خیس کرده ایم، روی حرات می گذاریم تا به آرامی بجوشد، بعد پیاز خلال شده را به آن افزوده، اجازه می دهیم تا بپزد، در زمان پخت، بعد از آنکه هسته آلوها را در آوردیم آن را به آش اضافه می کنیم، سپس سبزی خرد شده را به همراه نمک و ادویه جات به آن اضافه می کنیم و به مرور هم می زنیم تا بپزد و جا بیفتد، در انتها، روغن و آبغوره را به غذا می افزاییم این آش برای کاهش فشارخون و چربی خون و صفرا مفید است.
نکته:
- سبزی آش شامل تره، جعفری، گشنیز، اسفناج یا برگ چغندر است.
- هنگام صرف آش در صورت تمایل می توانید مقداری روغن زیتون به آن اضافه کنید.
- آش را با حرارت بسیار ملایم طبخ کنید.
- اگر در مرحله از پخت غذا نیاز به آب داشتید می توانید از آب جوشیده شده گرم به آن اضافه کنید.
- آش را به آرامی و مرتب هم می زنیم تا ته نگیرد.
- زمانی که سبزی تازه هر فصل در دسترس نبود، از سبزی خشک می توان استفاده کرد.
- چنانچه به جای سبزی تازه از سبزی خشک در آش استفاده می کنید، مقدار سبزی خشک مورد نیاز برای هر غذا یک دوم یک پیمانه است.
- در اکثر آش ها از چاشنی هایی مثل آبغوره، آبلیمو ترش تازه یا آب نارنج استفاده میکنیم.
- در آش می توانید از آلوچه سبز و یا آلو بخارا استفاده کنید.