طبع غذا: معتدل به سمت سرد
مصلح: ادویه موجود در غذا و عرق بادرنجبویه، عرق نعناع و عرق شاهسفرم
مواد لازم (برای 4 نفر):
- آلو بخارا ۱۰ عدد
- بلغور جو 2/1 پیمانه
- بلغور گندم 2/1 پیمانه
- ماش ۱ پیمانه
- لوبیا سفید ۱ پیمانه
- سبزی آش خرد شده 6 پیمانه
- نمک، زردچوبه، فلفل، زنجبیل، ادویه کاری به میزان لازم
- روغن کنجد به میزان لازم
طرز تهیه:
- حبوبات را از قبل خیس می کنیم. لوبیا سفید را با آب و مقداری زردچوبه کاملاً می پزیم. ماش، بلغور جو و گندم را به همراه سبزی آش، آلوبخارا، نمک، فلفل و زنجبیل می پزیم و به حبوبات اضافه می کنیم. پیاز را با روغن کنجد، کمی ادویه و زردچوبه تفت می دهیم و به آش اضافه کرده و اجازه می دهیم غذا با حرارت ملایم پخته تا آماده شود.
خواص:
- ملين
- ضد دیابت
- تصفية خون
- مفید برای معده
- ضد چربی و کلسترول
- مفید برای کبد، صفرا و پوست
نکته:
- سبزی آش شامل تره، جعفری، گشنیز، اسفناج یا برگ چغندر است.
- هنگام صرف آش در صورت تمایل می توانید مقداری روغن زیتون به آن اضافه کنید.
- آش را با حرارت بسیار ملایم طبخ کنید.
- اگر در مرحله از پخت غذا نیاز به آب داشتید می توانید از آب جوشیده شده گرم به آن اضافه کنید.
- آش را به آرامی و مرتب هم می زنیم تا ته نگیرد.
- زمانی که سبزی تازه هر فصل در دسترس نبود، از سبزی خشک می توان استفاده کرد.
- چنانچه به جای سبزی تازه از سبزی خشک در آش استفاده می کنید، مقدار سبزی خشک مورد نیاز برای هر غذا یک دوم یک پیمانه است.
- در اکثر آش ها از چاشنی هایی مثل آبغوره، آبلیمو ترش تازه یا آب نارنج استفاده میکنیم.
- در آش می توانید از آلوچه سبز و یا آلو بخارا استفاده کنید.