مواد لازم (برای 8 الی 10 نفر):
- جوی پوست کنده 1 پیمانه
- عدس 1 پیمانه
- برنج نصف پیمانه
- ماش 1 پیمانه
- گندم با پوست 1 پیمانه
- سبزی آش 1 کیلوگرم
- پیاز متوسط 1 عدد
- زرشک 2 قاشق غذاخوری
- سیر تازه 2 حبه
- نمک، فلفل، زردچوبه، دارچین، زنجبیل و زیره به مقدار لازم
- آبغوره به مقدار لازم
- روغن زیتون 1 استکان
- پونه کوهی 1 قاشق غذاخوری
طرز تهیه:
- حبوبات را که از شب قبل خیس کرده ایم، روی حرات می گذاریم تا به آرامی بجوشد، بعد پیاز خلال شده را به آن افزوده، اجازه می دهیم تا بپزد، سپس سبزی خرد شده و زرشک را به همراه نمک و ادویه جات به آن اضافه می کنیم و به مرور هم می زنیم تا بپزد و جا بیفتد، در انتها، روغن و آبغوره را به غذا می افزاییم این غذا عامل بسیار مفیدی برای کاهش فشارخون و نیز رفع غلظت خون است و برای بیماران کبدی نیز بسیار مفید می باشد.
نکته:
- افرادی که با خوردن آش آبغوره دچار ضعف و بی حالی و افت فشار خون می شوند بهتر این افراد می بایست به همراه آش آبغوره زنجبیل و عسل میل کنند.
- سبزی آش شامل تره، جعفری، گشنیز، اسفناج یا برگ چغندر است.
- هنگام صرف آش در صورت تمایل می توانید مقداری روغن زیتون به آن اضافه کنید.
- آش را با حرارت بسیار ملایم طبخ کنید.
- اگر در مرحله از پخت غذا نیاز به آب داشتید می توانید از آب جوشیده شده گرم به آن اضافه کنید.
- آش را به آرامی و مرتب هم می زنیم تا ته نگیرد.
- زمانی که سبزی تازه هر فصل در دسترس نبود، از سبزی خشک می توان استفاده کرد.
- چنانچه به جای سبزی تازه از سبزی خشک در آش استفاده می کنید، مقدار سبزی خشک مورد نیاز برای هر غذا یک دوم یک پیمانه است.
- در اکثر آش ها از چاشنی هایی مثل آبغوره، آبلیمو ترش تازه یا آب نارنج استفاده میکنیم.
- در آش می توانید از آلوچه سبز و یا آلو بخارا استفاده کنید.