کاربر

آبگوشت معمولی

بیماری ها ، داروها ، تشخیص ، درمان و ...

مواد لازم (برای 6 الی 7 نفر):

  1. گوشت سر سینه گوسفند 500 گرم
  2. دنبه 100 گرم
  3. قلم گوسفند 1 عدد
  4. نخود سفید 150 گرم
  5. لوبیا سفید 75 گرم
  6. سیب زمینی متوسط 2 عدد
  7. گوجه فرنگی رسیده 2 عدد بزرگ
  8. پیاز متوسط 1 عدد
  9. فلفل، دارچین، زنجبیل و زردچوبه مجموعاً 1 قاشق مرباخوری
  10. نمک به مقدار لازم
  11. آب 4 لیوان
  12. مغز لیموعمانی 4 عدد

طرز تهیه:

  • ابتدا گوشت و قلم را خوب بشویید تا خونابه آن خارج شود، سپس قلم را از وسط شکسته، در یک ظرف مناسب قرار دهید و آب را به گوشت اضافه کنید و روی اجاق بگذارید، بعد از جوش آمدن، حرارت اجاق را کم کرده، کف گوشت را جمع کنید و دور بریزید. سپس پیاز را خلال کرده، با کمی ادویه به گوشت بیفزایید آنگاه نخود و لوبیا را شسته، به سایر مواد افزوده، صبر کنید تا به مرور و با حرارت ملایم بپزد، نیم ساعت مانده به آماده شدن غذا، گوجه، رنگی و سیب زمینی پوست کنده را به آن اضافه کرده و صبر کنید تا به مرور بپزد و جا بیفتد. 10 دقیقه آخر، مغز لیموعمانی را با مقداری نمک به آن افزوده، اجازه دهید تا غذا آماده شده، عطر آن در فضای آَشپزخانه پخش شود، آنگاه دنبه را با کمی آبگوشت در ظرفی جدا کوبیده، به غذا اضافه کنید تا خوش مزه تر شود.

نکته:

  • در گذشته آب گوشت غذای بیشتر مردم بوده است البته این امر دلیل خاصی هم داشته، زیرا مردم در آن زمان ها بیشتر به فعالیت های بدنی اشتغال داشته و به انرژی بیشتری نیازمند بوده اند و از این رو، بیشتر از غذاهی چرب و گوشتی از جمله، آب گوشت استفاده می کردند، تا انرژی لازم و کافی را به دست آورند. ولی امروزه بیشتر مردم یا پشت میز می نشینند یا پشت فرمان، از این رو، کم ترین تحرک را دارند.
  • متأسفانه امروزه بیشتر مردم به اقتضای زندگی ماشینی، به غذاهای آماده روی آورده اند، به کیفیت غذا نیز اصلاً اهمیتی نمی دهند و فقط به طعم و مزه های مصنوعی توجه دارند و به همین خاطر به انواع بیماری ها مبتلا هستد.
  • بهتر است برای تهیه غذاهای چرب و از آن جلمه آب گوشت، از ظروف سنگی، سفالی، مسی، لعابی و به ویژه ظروف سنگی استفاده نمایید. طبخ غذا در این ظروف آن را خوش مزه تر کرده و در کمترین زمان آماده می شود. سعی کنید این گونه غذاها را هر 15 روز یک بار میل نمایید تا دچار مشکل نشوید.
  • هنگام طبخ غذا در این ظروف، باید آب آن را یک باره اضافه نمود در غیر این صورت، مزه غذا تغییر کرده، طعم و مزه اصلی خود را از دست خواهد داد.
  • همچنین بهتر است انواع آبگوشت را با استفاده از شعله پخش کن و با حرارت ملایم بپزید. اگر این نوع غذا را دسته جمعی یا در پیک نیک میل کنید دلچسب تر خواهد بود.
error: محتوا محافظت شده می باشد.