مواد لازم (برای 5 الی 6 نفر):
- گوشت سر سینه گوسفند 500 رم
- دنبه 100 گرم
- قلم گوسفند 1 عدد
- نخود سفید 200 گرم
- پیاز متوسط 1 عدد
- زعفران ساییده نصف قاشق چایخوری
- هل، دارچین، زنجبیل و زردچوبه مجموعاً 1 قاشق مرباخوری
- نمک به مقدار لازم
- آب 4 لیوان
- مغز لیموعمانی 4 عدد
طرز تهیه:
- ابتدا گوشت، قلم و دنبه را تمیز شسته، قلم را از وسط به دو نیم تقسیم کرده و آن را در یک ظرف مناسب قرار دهید، سپس آب را به آن اضافه کرده، روی اجاق بگذارید تا بجوشد، بلافاصله بعد از جوشیدن، کف آن را جمع کنید و دور بریزید، سپس پیاز را خلال کرده، با مقداری ادویه جات به گوشت بیفزایید. آنگاه نخود را خوب شسته و به مواد دیگر افزوده و اجازه دهید تا غذا به مرور بپزد و آماده شود، یک ربع مانده به آماده شدن غذا، بقیه ادویه، نمک و مغز لیموعمانی را به آن اضافه کرده، صبر نمایید تا عطر غذا در فضای آشپزخانه پخش شود، پس از آماده شدن غذا، دنبه را با کمی آبگوشت در ظرف جداگانه ای کوبیده، به آن افزوده، میل کنید.
نکته:
- در گذشته آب گوشت غذای بیشتر مردم بوده است البته این امر دلیل خاصی هم داشته، زیرا مردم در آن زمان ها بیشتر به فعالیت های بدنی اشتغال داشته و به انرژی بیشتری نیازمند بوده اند و از این رو، بیشتر از غذاهی چرب و گوشتی از جمله، آب گوشت استفاده می کردند، تا انرژی لازم و کافی را به دست آورند. ولی امروزه بیشتر مردم یا پشت میز می نشینند یا پشت فرمان، از این رو، کم ترین تحرک را دارند.
- متأسفانه امروزه بیشتر مردم به اقتضای زندگی ماشینی، به غذاهای آماده روی آورده اند، به کیفیت غذا نیز اصلاً اهمیتی نمی دهند و فقط به طعم و مزه های مصنوعی توجه دارند و به همین خاطر به انواع بیماری ها مبتلا هستد.
- بهتر است برای تهیه غذاهای چرب و از آن جلمه آب گوشت، از ظروف سنگی، سفالی، مسی، لعابی و به ویژه ظروف سنگی استفاده نمایید. طبخ غذا در این ظروف آن را خوش مزه تر کرده و در کمترین زمان آماده می شود. سعی کنید این گونه غذاها را هر 15 روز یک بار میل نمایید تا دچار مشکل نشوید.
- هنگام طبخ غذا در این ظروف، باید آب آن را یک باره اضافه نمود در غیر این صورت، مزه غذا تغییر کرده، طعم و مزه اصلی خود را از دست خواهد داد.
- همچنین بهتر است انواع آبگوشت را با استفاده از شعله پخش کن و با حرارت ملایم بپزید. اگر این نوع غذا را دسته جمعی یا در پیک نیک میل کنید دلچسب تر خواهد بود.