کاربر

VIT D (ویتامین D)

بیماری ها ، داروها ، تشخیص ، درمان و ...

VIT D (ویتامین D): عبارت است از آزمایش ۲۵hydroxyvitamin D  برای غربالگری یا نظارت بر اختلالات استخوانی استفاده می‌شود. همچنین گاهی اوقات برای بررسی میزان ویتامین D در افراد مبتلا به بیماری‌های مزمن مانند آسم، پسوریازیس و برخی بیماری‌های خود ایمنی استفاده می‌شود. برای انجام این آزمایش نیاز است که به مدت چهار تا هشت ساعت چیزی خورده نشود.

میزان طبیعی:

  • Deficiency یا کمبود شدید ویتامین D  عددی بین ۱ تا ۱۰ دارد.
  • In sufficiency یا حد مناسب ویتامین D عدد بین ۱۱ تا ۲۹ را نشان می دهد.
  • Sufficiencyیا حد متعادل این ویتامین بین ۳۰ تا ۱۵۰ است.
  • بالاتر از ۱۵۰ شاخص سمی بودن بدن یا Toxicity است.

علائم VIT D (ویتامین D) پایین:

  • ویتامین D از نوع ویتامین های محلول در چربی است. فشارخون، پوکی استخوان، راشیتیسم، دیابت نوع ۲، بی حوصلگی، بیحالی، افسردگی، اضافه وزن بدون علت، اختلالات هورمونی، عدم تحمل بعضی از مواد غذایی، اختلالات تیروئیدی، پوست مات، تنگی نفس یا به اصطلاح نفس کم آوردن، استخوان درد بدون دلیل، عرق کردن سر، مشکلات گوارشی، تسریع پیر شدن بافت استخوان ها، درد و ضعف ماهیچه ها از جمله نشانه های کمبود ویتامین D در بدن است.

نکته:

  • ویتامین D هفت نوع از ۱ تا ۷  دارد که از میان آن ها ویتامین D2 و ویتامینD3 بیشتر مورد نیاز بدن است. مهمترین منبع این ویتامین نور خورشید است که پس از تابش به پوست بخشی از انرژی آن به ویتامین D تبدیل می شود. این ویتامین سپس به کبد و کلیه ها منتقل شده و به ویتامین D فعال مورد نیاز تبدیل می شود.
  • ویتامین D باعث تنظیم جذب کلسیم و فسفر در بدن می شود که نتیجه آن استحکام استخوان ها، بهبود عملکرد دستگاه تنفسی، بهبود عملکرد قلب و عروق، بهتر شدن عملکردهای شناختی مغز، رفع بی حوصلگی، تقویت سیستم ایمنی بدن می شود. در واقع اگر بدن ویتامین D دریافت نکند هر چقدر هم غذاهای حاوی کلسیم و فسفر بخورید ذره ای از آن ها جذب بدن نمی شود.
  • افرادی که افسردگی دارند یا دچار بیماری های گوارشی و بی حوصلگی هستند با مصرف ویتامین D شاهد تغییرات مثبت و خوبی در بدن شان خواهند بود. تحقیقات نشان داده است مصرف به اندازه ویتامین D به میزان زیادی مانع از ابتلا فرد به بیماری پارکینسون می شود.
  • بروز سکته های قلبی و مغزی، بیماری های قلبی، سرطان و شکستگی استخوان در افرادی که ویتامین D به اندازه کافی دریافت می کنند به میزان زیادی کاهش می یابد.
  • مصرف ویتامین D در دوران بارداری باعث تقویت قدرت عضلانی فرزند تا پایان عمرش می شود.
  • بهترین منبع ویتامین D خورشید است که به اندازه ۲۰ تا ۳۰ دقیقه قرار گرفتن حتی بخش کوچکی از بدن در معرض نور مستقیم کافی است تا ویتامین مورد نیاز بدن شما را تأمین کند.
  • غذاهایی مثل زرده تخم مرغ، غلات و حبوبات، سیب زمینی پخته، موز، لوبیا، جودوسر، ماهی قزل آلا، تخمه آفتابگردان، گردو، سویا، گل کلم، کرفس، قارچ، کرم بروکلی، روغن ماهی یا همان امگا ۳، گوجه فرنگی از جمله سوپر غذاهایی است که حاوی ویتامین D است.
  • راه دیگر تأمین این ویتامین استفاده از مکمل های دارویی است که این ویتامین را به تنهایی یا همراه با سایر ویتامین ها و مواد معدنی به همراه دارد.
error: محتوا محافظت شده می باشد.