کاربر

Urine Culture (آزمایش کشت ادرار)

بیماری ها ، داروها ، تشخیص ، درمان و ...

Urine Culture (آزمایش کشت ادرار): عبارت است از کشت ادرار آزمایشی است که می‌تواند تشخیص دهد آیا باکتری در ادرار وجود دارد یا خیر؟ با این آزمایش در حقیقت می‌توان میکروب‌های ایجاد کننده عفونت ادراری (UIT) را پیدا و شناسایی کرد. آزمایش کشت ادرار که در گزارشات با U/C مشخص می‌شود در واقع می‌تواند در شناسایی باکتری‌های ایجاد کننده عفونت ادراری موثر باشد. به‌طور کلی عفونت ادرای در زنان بیشتر از مردان اتفاق می‌افتد. چون در زنان مجرای ادرار کوتاه‌تر است و باکتری‌های روده به‌راحتی می‌توانند به سیستم ادراری و تناسلی راه پیدا کنند. باکتری‌ها از این مجاری به درون مثانه، لگنچه و کلیه‌ها وارد می‌شوند و موجب عفونت‌ می‌شوند.

میزان طبیعی:

  • از آن جایی که بارزترین شاخص عفونت ادراری مربوط به باکتری‌ها است در تفسیر آزمایش نیز گزارش این مورد از اهمیت بالایی برخوردار است. در واقع در تفسیر آزمایش کشت ادرار باید وجود باکتری Negative یا منفی گزارش شود. اما اگر باکتری در ادرار موجود باشد آستانه‌ای که برای آن تعریف می‌شود۵+ خواهد بود که تقریبا معادل۱۰۰۰۰۰ واحد تشکیل‌دهنده کلونی‌های باکتری است. برای آزمایش کشت ادرار چند روز باید صبر کرد تا اگر باکتری در آن وجود داشت رشد صورت گیرد. سپس نمونه را تحت بررسی‌های میکروسکوپی قرار می‌دهند. در صورت وجود باکتری در ادارار پزشک احتمالا برایتان آنتی‌بیوتیک تجویز می‌کند تا باکتری‌های مضر موجود در نمونه از بین بروند. گاهی نیز به دلیل وجود بیش از یک نوع باکتری در ادرار و تاخیر در گرفتن جواب نهایی لازم باشد دوباره آزمایش دهید.

نکته:

  • آزمایش UC چیست؟عفونت ادراری در واقع دومین عفونت شایع در جهان محسوب می‌شود که با آزمایش‌های  UAو UC می‌توان این عفونت‌ها را تشخیص داد و روند درمان را آغاز کرد. البته در درمان این نوع عفونت تنها به جواب تست آزمایش کشت ادرار اکتفا نمی‌کنند و موارد دیگری را نیز در نظر می‌گیرند. سابقه بیمار نیز از موارد با اهمیت در تشخیص محسوب می‌شود. بیشتر عفونت‌ها ناشی از وجود باکتری «ای کولای» است که اغلب در ادرار وجود دارد. استافیلوکوکوس و پروتئوس دو نوع دیگری از باکتری هستند که احتمالا سبب ایجاد عفونت ادراری می‌شوند. گاهی نیز عفونت توسط قارچ کاندیدا آلبیکنس ایجاد می‌شود و بعضی اوقات این عفونت ناشی از عفونت مقاربتی (STI) است.
  • شرایط آزمایش کشت ادرار: افراد سه روز قبل از تست نباید هیچ آنتی‌بیوتیکی مصرف کنند و اگر به طور کلی از داروی خاصی استفاده می‌کنید حتما این مورد را با پزشک معالج خود در میان بگذارید. علاوه بر این دست‌ها و ناحیه تناسلی را قبل از پر کردن ظرف مخصوص به خوبی بشویید.
  • تست های مرتبط با آزمایش کشت ادرار: گاهی پزشک برای تایید و رد سایر احتمالات علاوه‌بر آزمایش کشت ادرار،تست‌های کلیه را نیز تجویز خواهد کرد. این آزمایش‌های می‌توانند شامل موارد زیر باشند: آزمایش CBC یا تست شمارش کامل خون، آزمایش U/A ( تست آنالیز ادرار)، آزمایش ESR، آزمایش  CRP.
  • در چه صورت به آزمایش UC نیاز دارید؟ اصولا وقتی فرد مراجعه کننده علائم زیر را دارد، پزشک برای اوآزمایش ua/uc می‌نویسد: درد و ناراحتی در ناحیه کمر و زیر شکم، سوزش ادرار، تب، تکرار ادرار، ادرار بد بو، افرادی که مبتلا به عفونت ادراری هستند، اغلب ادرار کدری دارند و در بعضی موارد در ادرار این افراد خون دیده می‌شود. در مواردی که عفونت جدی است امکان دارد فرد دچار لرز و حالت تهوع نیز شود.
error: محتوا محافظت شده می باشد.