کاربر

LDL(کلسترول بد)

بیماری ها ، داروها ، تشخیص ، درمان و ...

LDL (کلسترول بد): عبارت است از در علم پزشکی LDL کوتاه‌ شده عبارت لیپوپروتئین با چگالی کم است و کلسترولی مضر محسوب می‌شود. LDL  بیشتر به عنوان کلسترول بد نام برده می شود، زیرا بیشتر رسوب کلسترول در شریان ها مربوط به LDL بوده و می تواند باعث حمله قلبی و سکته مغزی شود. افرادی که دارای سطوح بالای کلسترول خوب یا HDL می باشند، خطر ابتلا به بیماری های قلبی در آن ها کمتر می باشد HDL حمل کننده ی چربی های مضر،LDL   و تری گلیسرید به کبد است و کبد هم با شکستن LDL ، آن را به صفرا تبدیل نموده و از بدن حذف می کند. از این تست به عنوان بخشی از پروفایل لیپیدی جهت بررسی میزان خطر ابتلا به بیماری های قلبی استفاده می شود. از بین تمامی اشکال کلسترول در خون، کلسترول LDL برای پیش بینی ابتلا به بیماری قلبی در نظر گرفته می شود، زیرا تصمیمات درمانی بیشتر بر اساس میزان کلسترول LDL گرفته می شوند. این تست را جهت مانیتورینگ سطوح LDL بعد از آغاز رژیم غذایی و ورزش کردن و یا تجویز داروهای کاهش دهنده لیپید مانند استاتین ها استفاده می نمایند.

میزان طبیعی:

  • مقدار طبیعی و مناسب LDL حدود 100 تا 130 میلی‌گرم در دسی لیتر گزارش شده است. افرادی که از مشکلات قلبی عروقی رنج می‌برند بهتر است سطح LDL خون خود را به زیر 110 برسانند. به طور کلی، 130 میلی‌گرم در دسی لیتر حد طبیعی است، اما اگر میزان LDL به 130 تا 160 میلی‌گرم در دسی لیتر برسد، کمی نگران‌کننده و خطرناک است. اگر LDL به بیش از 160 برسد، وضعیت بیمار نگران‌کننده و بسیار خطرناک در نظر گرفته می‌شود.
  • مطلوب: کمتر از 130
  • حد مرز: 130 تا 159
  • بالا: بیش از 160

علت بالا بودن کلسترول بد (LDL):

  • گاهی اوقات بر اثر ابتلا به برخی بیماری‌ها و اختلالات همچون دیابت، چاقی، مشکلات کلیوی، بیماری‌های عفونی، اعتیاد، استعمال دخانیات، نارسایی کلیوی و مشکلات غده تیروئید سطح LDL خون افزایش می‌یابد.

نکته:

  • مقادیر زیاد این نوع کلسترول در دیواره رگ‌ها و بافت‌های بدن رسوب می‌کند. چربی LDL از مقدار زیادی کلسترول و مقدار کمی پروتئین تشکیل شده است. به طور دقیق، LDL حاوی 45 درصد کلسترول و 20 درصد پروتئین و مقدار کمی تری گلیسیرید است. LDL  کلسترول را به بخش‌های مختلف بدن انتقال می‌دهد و اگر به دیواره عروق بچسبد و مقدار آن زیاد باشد سبب بروز مشکلات جدی می‌شود.
  • وظیفه LDL در بدن انتقال کلسترول و انواع دیگر چربی در خون است. اگر سطح LDL خون بالاتر از حد طبیعی باشد، موجب تنگ و باریک شدن رگ‌ها و اختلال در عروق کرونل می‌شود و به تبع مشکلات جدی را برای مغز و قلب ایجاد می‌کند. LDL  بالا احتمال بروز سکته قلبی، ایست قلبی و سکته مغزی را افزایش می‌دهد.
error: محتوا محافظت شده می باشد.