طبع غذا: گرم و تر
مصلح: ادویه موجود در غذا، عرق نعناع، عرق کاکوتی، عرق مرزه
مواد لازم (برای 4 نفر):
- ماش: 2/1 دو پیمانه
- گوجه فرنگی: ۴ عدد متوسط
- سیب زمینی: ۲ عدد متوسط
- جعفری و گشنیز خرد شده: ۲ پیمانه
- پیاز خرد شده: ۱ عدد بزرگ
- نمک، زردچوبه، فلفل، زنجبیل، ادویه کاری: به میزان لازم
- روغن کنجد: به میزان لازم
طرز تهیه:
- ماش را از قبل خیس می کنیم. سیب زمینی و گوجه فرنگی را به صورت نگینی خرد کرده و پیاز را با روغن کنجد و کمی زردچوبه تفت می دهیم، سپس گوجه فرنگی را همراه ادویه به آن افزوده و مدتی حرارت می دهیم. در انتها ماش، سیب زمینی، گشنیز و جعفری را با مقداری نمک، فلفل، زنجبیل و آب گرم به بقیه مواد اضافه کرده و اجازه می دهیم غذا با حرارت ملایم پخته تا آماده شود.
خواص:
- مفید برای سوداوی مزاج ها
- مفید برای فصل زمستان
نکته:
- موقع صرف خوراک ها، بنا به ذائقه می توان از چاشنی آبغوره، آب نارنج یا آب لیموترش تازه استفاده کرد.
- قارچ به دلیل این که زود پخته می شود، در خوراک ها دیر به غذا اضافه شده و در حدود ۳ دقیقه با چند قطره لیموترش تازه، تفت نیاز دارد تا رنگ قارج تغییر نکند.
- در تمام خوراک ها می توان گوجه فرنگی را خرد کرده یا با مقداری آب در مخلوط کن ۲ الی ریخته و به غذا اضافه کنیم.
- در فصولی از سال که اسفناج تازه وجود ندارد می توان از اسفناج خشک استفاده کرد.