نام های دیگر: سجلاد، یاسمن، یاس سفید، سجلاب، گل هاشم، یاس گلدانی، یاسمن بستانی، شرخاب، عریف.
نوع گیاه: درختچه
نام خانواده: زیتون
ترکیب شیمیایی: روغن فرار و آلکالوئید (ژاسمین)
قسمت مورد استفاده: گل ها، برگ ها و روغن فرار
مقدار و دستور مصرف: 0.25 میلی لیتر آن را همراه با روغن کنجد به صورت مالیدنی در موارد فوق به کار می برند.
مشخصات: یاسمن گلی است خوشبو به رنگ زرد، سفید یا کبود. معنی اسم یاسمین در فرهنگ فارسی: گلی است خوشبو برنگ زرد یا کبود یا سفید، یاسمن، سمن، یاس، یاسم، سخلات هم گویند، به عربی یاسمین و یاسمون گویند.
خواص:
- ضد انگل
- ضد سموم
- درمان نفخ
- درمان فلج
- درمان لقوه
- درمان چروک
- درمان استسقاء
- درمان مسمومیت
- تقویت کننده مغز
- موثر در عطر سازی
- درمان خونریزی (گل)
- تب بر (جوشانده برگ)
- درمان خواب رفتن اعضاء
- حجیم کردن آلت (ضماد)
- درمان ناراحتی های کلیه
- تقویت کننده نیروی جنسی
- درمان لکه های سیاه پوست
- شادی آور (گل یاسمن سفید)
- سفید کننده موی سر (به سر بستن)
- موثر در سرخ کردن رنگ رخسار (ضماد)
- درمان زخم لثه (مضمضه دم کرده برگ)
- نعوظ آور (ضماد دم کرده برگ یاسمن سفید)
- درمان بیماری ناشی از سرما خوردگی افراد مسن
- درمان روماتیسم و مفاصل (۱۵ روز به صورت خیسانده بمالید)
- دافع بلغم و سودا (روغن آن با لعاب تخم اسفرزه سه روز ناشتا)
- درمان کمردرد (در حنظل سبز بپزید و ۱۵ گرم از آن را با ۲۸ گرم عسل چند روز مصرف کنید)
مضرات:
- فلج
- تشنج
- سفت کننده
- گرم مزاجان
- سردرد (استنشاق)