مشخصات: گیاهی است از خانواده ی Calycanthaceae چند ساله به صورت بوته یا درختچه ی بوته ای کوچک با ساقه های چوبی به بلندی دو تا سه متر برگهای آن نیمه خزان است و معمولاً تا اواسط زمستان روی شاخه ها می ماند و برگهای تازه اش در اوایل بهار ظاهر میشوند برگها تخم مرغی نوک تیز و در تماس با انگشتان زبر و خشن و فوق العاده معطرند گلهای آن معطر و زرد کم رنگ و داخل گل قرمز ارغوانی است که در زمستان شکفته می شود میوه آن کوزه ای شکل درشت خاکستری مایل به قهوه ای می باشد که اوایل تابستان میرسد. این گیاه از خطه ی چین و ژاپن برخاسته و در سایر مناطق دنیا انتشار یافته است، در ایران در باغ ها پرورش داده می شود.
خواص:
- آن را در دهان بجوید و بخورید بزاق دهان را زیاد می کند.
- آب جوشانده آن را بنوشید زخم ها و جراحت داخل گلو را درمان می کند.
- آن را در روغن زیتون بخوابانید بعد مانند مرحم به کار ببرید برای معالجه ی سوختگی مفید است.