مواد لازم (برای 5 الی 6 نفر):
- برنج ایرانی مرغوب 4 پیمانه
- سبوس دوم برنج (در صورت تمایل) یک قاشق غذاخوری سر صاف
- گل کلم خرد شده 250 گرم
- پیاز متوسط 1 عدد
- گوجه فرنگی متوسط 2 عدد
- شوید پاک شده 250 گرم
- سیر 3 حبه
- قارچ خرد شده 4 پیمانه
- سیب زمینی درشت 250 گرم
- نمک، هل، دارچین، زعفران و زیره به مقدار لازم
- روغن زیتون 6 تا 7 قاشق غذاخوری
طرز تهیه:
- ابتدا قارچ، کلم، پیاز، سیر و گوجه فرنگی را به طور جداگانه به صورت ریز خرد کنید و همه را به همراه یک لیوان آب در قابله ریخته و آن را روی حرارت مناسب بگذارید تا به جوش بیاید و آرام آرام بپزد، نمک و ادویه جات لازم و در انتها، روغن مایع را به آن بیفزایید و صبر کنید تا بپزد و خوب جا بیفتد. برنج را نیز آب کش کنید و کف قابلمه را کمی روغن ریخته، سپس سیب زمین های حلقه شده را در کف آن بچینید و برنج ها را روی آن بریزید و بعد شوید و دیگر مواد پخته شده را لابه لای آن اضافه نمایید و بگذارید دم بکشد. هنگام کشیدن غذا، کمی روغن روی آن بریزید و با کفگیر آن را خوب هم بزنید تا دون شود. در آخر، غذا را در دیس کشیده و استفاده نمایید.
نکته:
- سبزی پلویی شامل: گشنیز، جعفری، شوید و مقدار کمی تره است.
- موقع صرف پلو در صورت تمایل مقداری روغن زیتون به آن اضافه می کنیم.
- در پلوهایی که خرما دارند، از خرماهای خشک که آن را خلالی خرد کرده ایم، استفاده می کنیم.
- برای دم پخت کردن برنج قهوه ای به ازای هر ۱ پیمانه برنج، از ۲ پیمانه آب استفاده می کنیم.
- بعضی از پلوهایی که به صورت دم پخت درست می شود را می توانیم به صورت آبکش هم درست کنیم.
- در فصولی که آلبالو وجود ندارد، می توان در غذا از مربای آلبالو استفاده کرد.
- در پلوهایی که از بلغور جو یا جو استفاده می شود، نیاز به خیساندن آن نیست.