کاربر

گلابی

بیماری ها ، داروها ، تشخیص ، درمان و ...

نام های دیگر: حسینی (گلابی آذربایجان یا همدان)، انچوچک (دانه گلابی جنگلی)، عباسی، شاه امرود کمثری، امرود، انجاس، شربت منجمد، اقبوس، خوج (گلابی رشت)، شاه میوه، آبندی.

نوع گیاه: درخت

نام خانواده: گل سرخ

قسمت مورد استفاده: میوه، برگ، پوست و ساقه

مقدار و دستور مصرف: 15 الی 10 گرم برگ خشک شده به صورت دم کرده

مزاج برگ درخت گلابی: سرد و خشک

مزاج شکوفه درخت گلابی: سرد و خشک

مزاج گلابی وحشی: سرد و خشک، درجه 1

مزاج تخم گلابی: کمی گرم و از نظر تری و خشکی معتدل است.

مزاج گلابی: معتدل متمایل به گرم، درجه 1 (نوع شیرین و درشت آن معتدل مایل به گرم و در ضمن تر می باشد).

مصلح: عسل، دارچین، هل، رازیانه، مربای زنجبیل، کندر، زیره

ترکیب شیمیایی تخم گلابی: آمیگدالین و روغن ثابت به میزان ۱۵ درصد در آن وجود دارد.

ترکیب شیمیایی برگ درخت گلابی: تانن اور سولیک اسید – یک ترکیب جدید فنولیک به نام کمپوند.

ترکیب شیمیایی: در هر یک صد گرم خام پرورشی اهلی با پوست به طور متوسط مواد زیر وجود دارد: آب ۸۳ درصد – هیدرات های کربن ۱۴ درصد – خاکستر 0.40 درصد – کلسیم ۸ میلیگرم – فسفر ۱۱ میلی گرم – پتاسیم ۱۳۰ میلیگرم – آهن 0.3 میلیگرم – سدیم ۲ میلیگرم – تیامین 0.02 میلی گرم – رایبو فلاوین 0.04 میلی گرم – نیاسین 0.10 میلی گرم – اسیدهای آلی آزاد مانند مالیک اسید و سیتریک اسید -تانن در حدود ۱ تا ۲ درصد. ویتامین ها: ۸ ۲۰ واحد بین المللی و ۴ میلی گرم در آن وجود دارد.

مشخصات: میوه ی گیاهی است از خانواده ی Rosaceae درخت کوچکی دارد به ارتفاع حدود شش متر سر شاخه های آن خاردار و شاخه های جوان آن کرکدار سفید مخملی است که پس از مسن شدن صاف می شود. برگ های آن بیضی با کناره ی صاف یا دندانه های قوسی نامحسوس میباشد که با کرک های بلند ابریشمی پوشیده شده ابعاد برگ حدود ۵/۵×۲ سانتی متر دمبرگ آن کوتاه و گاهی نیز بدون دمبرگ و گلها چند تایی به رنگ سفید خاکستری نمدی است میوه ی آن مخروطی ،شکل گوشت،دار شیرین یا ترش و شیرین (میخوش) و آبدار میباشد و داخل میوه دانههای آن قرار دارد که شبیه دانههای به و سیب است. ریشه ی آن عمودی است و به طور مخروطی و ضخیم در زمین فرو میرود. این درخت در مناطق مختلف ایران از مرطوب و نیمه مرطوب تا استپی خشک و نیمه خشک کاشته می شود.

خواص:

  1. صفرابر
  2. شادی‌آور
  3. نیرو بخش
  4. رفع عطش
  5. درمان صرع
  6. درمان ‌پا درد
  7. درمان سرطان
  8. درمان خستگی
  9. زیاد کننده بزاق
  10. دارای سوربیتول
  11. درمان شاش بند
  12. درمان کم خونی
  13. درمان روماتیسم
  14. منبع فیبر گیاهی
  15. درمان بی خوابی
  16. درمان مرض قند
  17. درمان مسمومیت
  18. دافع اخلاط خونی
  19. درمان تقطیر البول
  20. ادرارآور (بعد از غذا)
  21. درمان احتقان بینی
  22. ضد مسمومیت قارچ
  23. تقویت کننده حافظه
  24. درمان کلسترول بالا
  25. دارای آنتی اکسیدان
  26. موثر در زیبایی نوزاد
  27. سرشار از ویتامین ها
  28. درمان تصلب شرایین
  29. موثر در پاکسازی روده
  30. درمان نازایی (تمام آن)
  31. درمان اسید اوریک بالا
  32. درمان بیماری‌های کلیه
  33. تقویت کننده معده (رب)
  34. درمان یبوست (با پوست)
  35. افزایش دهنده طول عمر
  36. تقویت کننده نیروی جنسی
  37. درمان سوء هاضمه (رسیده)
  38. درمان زخم روده و اثنی عشر
  39. درمان میگرن (دم کرده برگ)
  40. درمان ورم کلیه (دم کرده برگ)
  41. موثر در درمان شیمیایی شده ها
  42. معده را دباغی می کند (با پوست)
  43. درمان چسبندگی پلاکت های خون
  44. درمان کابوس (دم کرده برگ درخت)
  45. تقویت کننده اعصاب (میوه دم کرده برگ)
  46. درمان سنگ کلیه (دم کرده برگ و پوست)
  47. درمان انگل معده و روده (10 گرم تخم آن)
  48. درمان بیماری‌های ناشی از جذب اشعه رادیواکتیو
  49. خشک شده ی آن را نرم بکوبید و بخورید. اسهال را بند می آورد.
  50. تخم گلابی را بکوبید و در آب شیره بکشید و بخورید. قاعده آور است.
  51. شکوفه درخت گلابی را پشت چشم ضماد کنید ورم چشم را تحلیل می برد.
  52. پاشیدن گرد خشک برگ درخت گلابی برای خشک کردن و التیام زخم نافع است.
  53. آب دم کرده ی شکوفه درخت گلابی را بنوشید مقوی دل است، اسهال را بند می آورد.
  54. پوست دو عدد گلابی را یک ربع ساعت دم کنید و آب آن را بنوشید. ادرار را زیاد می کند.
  55. مادری که دوست دارد طفلش زودتر دندان در بیاورد باید در دوران شیردهی هر روز گلابی بخورد و آفتاب هم بگیرد.
  56. یک قاشق قهوه خوری از کوبیده ی خشک پوست میوه گلابی را در یک فنجان آب دم کنید و بنوشید. برای هضم غذا مفید است.
  57. هر روز ۵۰ گرم از برگ درخت گلابی را با ۵۰ گرم پوست سیب درختی بجوشانید و آب آن را بخورید سنگ کلیه و وسنگ مثانه را برطرف می کند.
  58. تخم گلابی را بخورید مدر است برای نرم کردن سینه و حنجره و رفع اعصاب متشنج مفید می باشد فربه کننده است در افزایش نیروی جنسی نقش دارد.
  59. یک صد گرم از برگ درخت گلابی را دم کنید و آب صاف کردهی آن را بنوشید ادرار را زیاد میکند، کلیه و مثانه را شست و شو میدهد و ورم مثانه را می نشاند.
  60. آن را بخورید آرام بخش، تب بر مقوی و فرح آور است و دماغ را تر و تازه میکند، مقوی قلب و معده و هاضمه است رافع خفقان و تشنگی میباشد سوزش مثانه را برطرف می سازد، ملین مزاج استولی بعد از لینت دادن و کار کردن شکم را قبض می کند.
  61. یکصد و ده گرم برگ خشک آن را در یک لیتر آب جوش بیست دقیقه دم کنید، بعد یک عدد گلابی کامل یعنی با پوست و دانه را در صاف کرده ی آن خرد کنید و نگه دارید و هنگام شروع سردرد یک فنجان از آب آن را بنوشید. سردرد نیمه ی سر یا میگرن را بهبود میبخشد نوشیدن روزی یک فنجان از آن تشنجات عصبی را آرام میکند و اسهال را بند میآورد اگر شب موقع خواب نوشیده شود بی خوابی را برطرف میکند.

مضرات:

  1. نفخ
  2. فتق
  3. آسم
  4. مفاصل
  5. زنان شیرده
  6. سرد مزاجان
  7. تشمع کبدی
  8. ناراحتی ریوی
  9. کولیت روده (با پوست)
  10. بیماران دیالیزی کلیوی
  11. ضعیف کننده (در زمستان)
  12. افراد مسن (غیر از کمپوت)
  13. ورم‌ روده (باید کمپوت آن مصرف شود تا زیان آور نباشد)
  14. تخم گلابی ایجاد آشفتگی می کند اسراف در خوردن آن برای معده خوب نیست مصلح آن شیرینی ها هستند.
  15. اسراف در خوردن آن در سرد مزاج ها و کسانی که معده ی ضعیف دارند نفاخ است؛ خصوصاً اگر میوهنارس باشد.
error: محتوا محافظت شده می باشد.