مواد لازم:
- برنج نیم دانه: یک پیمانه
- لپه: نصف پیمانه
- پیاز کوچک: ۲ عدد (۱۴۰ گرم)
- سبزی کوفته: ۱۰۰ گرم
- کشمش: ۲ قاشق غذاخوری
- آلو بخارا: 3 عدد
- زرشک: ۱ قاشق مرباخوری
- مغز گردو خرد شده: ۱ قاشق غذاخوری
- روغن زیتون یا کنجد: نصف پیمانه
- فلفل قرمز: نصف قاشق چایخوری
- رب گوجه خانگی: ۱ قاشق غذاخوری
- آرد نخودچی: ۱ قاشق غذاخوری
- زردچوبه: نصف قاشق چایخوری
- نمک: به میزان لازم
طرز تهیه:
- لپه و برنج خیس خورده را به صورت جداگانه بپزید تا آبش کشیده گردد سپس خوب بکوبید.
- سبزیجات را ریز خرد کرده همراه با نیمی از نمک و ادویه جات و آرد نخودچی به مواد افزوده و ورز دهید.
- برای آماده کردن مواد داخل کوفته؛ کشمش، آلو، زرشک و مغز گردو را به همراه پیاز در مقداری روغن تفت دهید.
- مقداری از مواد کوفته را برداشته و داخل آن را گود کنید و مقداری از مواد درونی کوفته را داخل آن قرار دهید و مواد را به صورت توپ های کوچک در آورده و در طرفی جداگانه بچینید.
- یکی از پیازها را با مقداری روغن تفت دهید سپس نیمی از نمک و ادویه جات و رب گوجه را به پیاز اضافه کرده و هم بزنید. ۲ لیوان آب اضافه کرده و اجازه دهید چند جوش بزند، سپس آن را روی کوفته ها ریخته و صبر کنید تا با حرارت ملایم غذا خوب جا بیافتد.
- نکته: سبزی کوفته شامل: گشنیز، جعفری، تره، ترخون و مرزه است.